Hyppää sisältöön

Ian Poulter, Sergio Garcia ja Shane Lowry mukaan Ryder Cupiin: ”Euroopalla on erittäin vahva joukkue”

Ian Poulter ja Sergio Garcia ottivat ilon irti Pariisin 2018 voittojuhlissa

Kapteeni Padraig Harrington oli villit kortit nimetessään täynnä itseluottamusta Euroopan joukkueen menestykseen.

Yksi ”rookie” eli major-voittaja Shane Lowry sekä kaksi kaiken kokenutta Ryder Cup -ikonia, Sergio Garcia ja Ian Poulter olivat Euroopan joukkueen kapteenin Padraig Harringtonin valinnat 12 yön päästä käynnistyvään Ryder Cupiin.

Harrington piti sunnuntai-iltana lyhyen tiedotustilaisuuden, jossa hän nimesi kolme villiä korttiaan Ryder Cupiin.

Ensimmäisenä Harringtonin nimesi Garcian, jonka valinta oli varsin odotettu.

”Asenne. Se on ensimmäinen asia, joka Sergio Garciasta tulee mieleen, kun puhutaan Ryder Cupista. Hän elää vahvasti sen kautta. Kaikkien aikojen pistemies Euroopan joukkueessa”, Harrington perusteli.

”Sergio tomii mielellään nuoremmille, ensikertalaisille oivana mentorina kilpailussa. Hän pystyy pelaamaan kaikkia kolmea pelimuotoa, nelinpeleissä vielä kenen kanssa tahansa”, hän jatkoi.

Harringtonin maanmies, 34-vuotias Ryder Cupin tulokas Lowry oli myös selvästi helppo valinta irlantilaiskapteenille.

”Shane Lowry on tulokas, vaikka häntä on vaikea sellaiseksi mieltää. Hän on tottunut paineisiin. Mitä isompi tapahtuma, sitä paremmin hän pelaa. Koko vuosi on ollut hänelle paineen kyllästämä Ryder Cup -karsinnan kautta”, Harrington kuvasi Lowryä.

Lowry voitti ensimmäisen kerran European Tourilla amatöörinä hirmuisessa vesisateessa Irlannin avoimissa keväällä 2009. Kokemuksen puutteeseen Lowryn menestyminen 12 vuotta myöhemmin Ryder Cupissa ei ainakaan kaadu.

Kolmannen villin kortin saajan osalta oli jo jännitystä ilmassa. Ian Poulter vai Justin Rose? Harrington on usein joukkueesta puhuessaan nostanut Poulterin ja Garcian miehiksi, joita ilman hänen on vaikea kuvitella joukkuettaan. 

Rose oli kuitenkin maailmanlistalla ja tämän vuoden kuntopuntarissa maailmanlistalla edellä. Maailmanlistan ykkönen vuodelta 2019  sijoittui kuudenneksi Wentworthissa, Poulter puolestaan karsiutui jatkosta.

Silti viimeisen kortin sai Poulter. Ennen nimeämistä Harrintonin puheessa oli havaittavissa pientä takeltelua.

”Hän on postman, Ian Poulter, joka on ollut kuudesti mukana. Vahva sytyttäjä sekä motivaattori joukkueelle. Poulter on tällä hetkellä parhaassa kunnossa koko urallaan pallonlyömisen osalta”, Harrington kaivoi vahvan lausunnon nimeämistä tukemaan.

Whistling Straits vaatii vahvaa lyömistä

Tilaisuuden lopussa Padraig Harrington kiteytti joukkueensa vahvuuden ominaisuuteen, jonka hän liitti hetkeä aiemmin Ian Poulteriin.

”Meillä on kasassa joukkue, joka on pallonlyömisen osalta erittäin vahva. Whistling Straits on iso kenttä, jossa tämä ominaisuus korostuu. Olen hyvin luottavainen ja innoissani tulevasta ottelusarjasta”, Harrington totesi tilaisuuden päätteeksi.

Ryder Cup, Euroopan joukkue

Etsi luettavaa