Hyppää sisältöön

Ian Poulter hyöndyntää ”lapsityövoimaa” – Luke-poika tuuraa vakiocaddietä tällä viikolla

Luke Poulter kulki Ian-isän mukana pari vuotta sitten British Openin harjoituspäivänä.

Ian Poulter sai caddielleen tuuraajan lähipiiristä. Luke Poulter tähtää itsekin golfammattilaiseksi.

Ian Poulterin caddie James Walton viettää tällä viikolla 40-vuotispäiviään. Sen vuoksi tähtipelaaja joutui etsimään tälle tuurajan. Sellainen löytyi lähipiiristä, sillä hän pyysi poikansa Luken, 16, kantamaan bägiään tällä viikolla pelattavassa Wells Fargo Championshipissä.

Luke Poulter on itsekin tavoitteellinen kilpagolfari, joka on menestynyt kohtuullisesti junnukisoissa. Isä-Ianin mukaan poika on parempi kuin hän itse oli samanikäisenä. Luke tähtääkin mitä ilmeisimmin isän jalanjäljissä PGA Tourille.

”Se on oikeastaan ainoa asia, joka hänellä on mielessä”, Poulter totesi kansainväliselle lehdistölle.

”Hän lyö pidemmälle kuin minä, ja hänen mailanpään ja pallon nopeutensa ovat nopeampia kuin minulla. Pelaajana hän ei ole kuitenkaan minun kanssani samalla tasolla. Emme pelaa kovinkaan usein yhdessä, mutta aina kun pelaamme, olen häntä parempi”, Poulter sanoo.

Poulter sanoo, että ei aio hävitä tahallaan, vaan pojan pitää oikeasti voittaa hänet.

”Sen jälkeen aion palkita hänet”, isä lupasi.

Floridassa asuvan perheen vesa osallistui hiljattain US Openin paikalliskarsintaan, joita Luke ei kuitenkaan läpäissyt. Hän oli kierrosta yhden alle parin ennen päätösreikää, mutta lopetti kierroksen neljä yli parin tulokseen lyötyään kaksi outia birdie mielessään.

Tosin birdie viimeisellä ei olisi riittänyt jatkoon paikalliskarsinnoista.

Luke Dalton on nyt ensimmäistä kertaa caddiena isälleen virallisessa PGA Tourin kilpailussa. Isä uskoo, että kokemus PGA Tourilta köysien sisäpuolelta auttaa Lukea kehittymään pelaajana.

Mutta ennen kuin Luke Poulter ryhtyy täyspäiväiseksi ammattilaiseksi, isä toivoo, että hän hoitaisi opinnot kunnialla.

”Hänen suurin voittonsa tulee olemaan se, kun hän aloittaa opinnot yliopistossa. Itselläni ei ollut koskaan sellaista mahdollisuutta”, Ian Poulter sanoi.

Ennen pelaavaksi ammattilaiseksi ryhtymistään, Ian Poulter teki apulaispron töitä golfklubilla.

Etsi luettavaa