Hyppää sisältöön

Hyvä draivaaja pötkii Dohassa pitkälle

Kolme vuotta sitten Mikko Ilonen joutui toteamaan Sergio Garcian paremmakseen Qatarin-kisan uusinnassa.

Mikko Ilonen starttaa huomenna Qatarissa Euroopan Tourin kisaan. Doha Golf Clubin karheikkojen on annettua kasvaa, joten tiiltä tarvitaan tarkkuutta.

Mikko Ilosella on hyvä muistoja Dohassa. Vuonna 2014 hän pelasi uransa toistaiseksi parhaan kauden ja sai siihen lentävän lähdön juuri sieltä.

Ilonen sijoittui tuolloin kisassa toiseksi hävittyään uusinnassa Sergio Garcialle, eikä hänellä huonosti mennyt kisa myöskään vuosi sitten, jolloin hän sijoittui 13:nneksi.

Kenttä ei ole tänä vuonna helpoimmasta päästä, eikä nyt myöskään loistokunnossa. Myös tuuli vaikeuttaa yleensä Dohassa pelaamista. Esimerkiksi tiistaina kentällä kävi melkoinen puhuri.

”Haasteeksi nousevat tavanomaistakin nopeammat ja kovat viheriöt sekä pitkiksi lasketut karheikot, joista ei  lähestymisiin saa mitään kontrollia. Doha Golf Club onkin kisan aikaan hyvän draivaajan unelma, raffeista täytyy pysyä poissa”, Ilonen sanoi tiedotteessaan.

Tilastojen valossa Ilonen ei kuuluu kiertueen parhaimpiin draivaajiin. Viime vuonna hän sijoittui sekä draivien tarkkuutta että pituutta mittaavassa tilastossa sadan pelaajan huonommalle puolelle.

”Kenttä on pysynyt 2000-luvun alusta käytännössä samana. Väylät ovat nyt ottaneet jotain ”osumaa”, niiden kunto on vaatimaton, saattaa olla luvassa pallon paikan parannusoikeus.”

Ilonen pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Ranskan Gregory Bourdyn ja Ruotsin David Lingmerthin kanssa. Kolmikko lähtee torstaina matkaan klo 10.10. Kisassa on mukana myös Mikko Korhonen.

Seuraa kilpailua Viasatilta tai Viaplayltä

Etsi luettavaa