Hyppää sisältöön

Hyvää syntymäpäivää Tapio Pulkkanen! ”Hattu” valmistautuu uransa suurimpaan kisaan

Tapio Pulkkanen aikoo tähtäillä rauhassa kohti menestystä Italiassa

Tapio Pulkkanen täyttää tänään 21.5.2018 28-vuotta. Vuonna 1990 Kotkassa syntynyt Pulkkanen viettää syntymäpäiväänsä golfkentällä. Hän pelaa peräti kuusi kisakierrosta Lontoossa torstain ja maanantain välillä jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Tapio Pulkkanen viettää 28-vuotispäiväänsä Euroopan tunnetussa metropolissa Lontoossa. Työmatkan aikana tavoitteena on menestyä European Tourin lippulaivakisassa Wentworthissa ja maanantaina hakea karsintojen kautta paikka uran ensimmäiseen majoriin US Openiin. 

Pulkkanen oli jo viikonloppuna paikalla lontoossa. Sunnuntaina hän kävi tutustumassa Walton Heathin kenttää, jossa käydään maanantaina 36 reiän mittainen karsinta US Openiin. Alkuviikon ohjelmana on virittää peli kuntoon, jolla taistellaan menestyksestä rahakkaassa ja perinteikkäässä BMW PGA Championshipissa Wentworthin kentällä. 

Peli on kulkenut alkukauden aikana mukavasti. Kisatahti vain tiivistyy ja potit kasvavat kesän kisoissa. Nyt on tärkeää saada onnistumisia. Pulkkanen asetti kauden aluksi tavoitteekseen säilyttää pelioikeuden European Tourilla. Kun toukokuu on edennyt yli puolivälin, on Pulkkanen kiertueen pistelistalla sijalla 85 tienattuaan 140 408 dollaria kauden kisoista. 

Viimeisen neljän kisan aikana Pulkkanen on päässyt pelaamaan täydet kierrokset. Negatiivinen asia on ollut kohtalaisen tasapaksut viikonloput, joiden aikana hän ei ole juuri onnistunut nousemaan terävimpään kärkeen. Sijoitukset neljän viikon aikana ovat olleet 21, 36, 56 ja 63.

Wentworthin kilpailu käynnistyy torstaina. Se on kauden ensimmäinen Rolex Seriesin kilpailu, jossa palkintopotissa on muhkeat seitsemän miljoonaa dollaria. Sama kaavaa jatkuu myös ensi viikolla kun Italian Openissa jaetaan samaiset seitsemän miljoonaa dollaria. 

Pulkkasen kausi 2018 tilastoina

Tilaistoina Pulkkasen kausi 2018 on ollut kohtalaisen hyvä debytantiksi. Tilastoissa on kuitenkin vielä monella mittarilla paljon parantamisen varaa, jolla kierrostulokset voi saada paljon alhaisemmaksi. Draiveissa Pulkkanen on panostanut enemmän pituuteen kuin tarkkuuteen. Greeniosumaprosentti on kärsinyt hieman raffeista lähestymisistä, mutta lähipeli on ollut kohtalaisen hyvää. 

Pulkkasen peli ei välttämättä profiloidu kovimpaan tasaisuutteen, mutta yksittäisillä viikoilla hän pystyy olemaan kaikilla osa-alueilla kiertueen eliittiä. 

Kierroskeskiarvo: 71,21, sija 128. 

Väyläosumat: 48%, sija 238.

Draivipituus: 313 jaardia, sija 17.

Greeniosumat: 68,8%, sija 134.

Up´n down: 60,6%, sija 60.

Sandsave: 48,8%, sija 98.

Puttikeskiarvo: 29,63, sija 119

 

Etsi luettavaa