Hyppää sisältöön

Hymyilevä McGowan voitti hermoilevan Caunterin – Pulkkasen kisa päättyi pettymykseen

Ross McGowan oli yhtä hymyä voiton jälkeen. Tapio Pulkkanen epäonnistui päätöskierroksella.

Tapio Pulkkanen pelasi kolme päivää loistavasti, mutta sunnuntaina peli suli heti kierroksen alussa. Kisan onnellinen voittaja oli kokenut englantilainen Ross McGowan.

Ross McGowan oli varmasti tämän päivän tyytyväisin mies Italian maaperällä. Kokenut englantilainen otti sunnuntaina uransa toisen voiton European Tourilla. Edellisestä olikin ehtinyt kulua yli 11 vuotta.

McGowan ratkaisi voiton upottamalla noin viiden metrin birdie-putin päätösreiällä päätyen tulokseen -20. Sillä hän ohitti lyönnillä klubitalolla 19 alle parin tuloksessa odottaneen Belgian Nicolas Colsaertsin.

Kisaa ensimmäisestä päivästä lähtien johtaneella Laurie Canterilla oli vielä mahdollisuus tasoittaa peli ja viedä ratkaisu uusintaan, mutta hän ei onnistunut upottamaan birdie-puttia noin kolmesta metristä.

McGowan ja Canter pelasivat kärkiryhmässä, ja heillä oli kolmen lyönnin kaula päätöspäivään kolmannelta sijalta lähteneeseen Etelä-Afrikan Dean Burmesteriin.

Kummankaan peli ei kuitenkaan ollut sillä tasolla kuin edellisinä päivänä. Miehet näyttivät kuitenkin suhtautuvan epäonnistumiin täysin eri tavalla. Siinä missä kokenut McGowan osasi nauraa epäonnistumisilleen, Canter näytti pitkin päivään hermoilun ja turhautumisen merkkejä.

”Löin palloa huonosti, mutta putteri piti minut pelissä mukana”, McGowan sanoi haastattelussa kilpailun jälkeen kyyneleitä nieleskellen.

Kulminaatiopiste oli 16. reikä, jossa hän löi surkean avauksen. Hän onnistui kuitenkin paikkaamaan kakkoslyönnillä, joka päätyi viheriöbunkkeriin. Sitä seurasi päivän lyönti, kun McGowan upotti näyttävästi birdien hiekasta.

McGowan kuittaisi voitollaan noin 160 000 euron palkintopotin ja 335 Race-to-Dubai-kilpailun pistettä. Niiden turvin hän nousi kiertueen rankingissa lähes 75:nneksi. 

Suomen Tapio Pulkkaselle päivä oli kaikkea muuta kuin hän lähti hakemaan. Pulkkasen tavoitteena oli nousta päätöskierroksella lähelle kärkeä, mutta toisin kävi. Pulkkanen pelasi tuloksen 75 ja putosi jaetulta kuudennelta sijalta 39:nneksi.

Kierros lähti väärään suuntaan heti ensimmäisestä reiästä lähtien. Pulkkanen teki viiden ensimmäisen reiän aikana kolme bogia ja vielä tuplan kahdeksannelle. Kahden birdien ansiosta etuysin tulos oli 39 (+3). Takaysi sujui tasaisemmin, parien lisäksi Pulkkanen teki yhden birdien ja bogin. 

”Vaikea päivä oikeastaan ekasta väylästä lähtien. Tänään ei ollut pitkä lyönti kohdallaan. Aikalailla oikealle lähti koko päivän, ja sitä yritin korjata mutta ei onnistunut tänään”, Pulkkanen tuumasi kierroksen jälkeen.

Näin kauden ensimmäinen sijoitus kymmenen parhaan joukkoon jäi vielä odotuttamaan itseään.

Seuraavan kerran hänellä on mahdollisuus yrittää sitä ensi viikolla Kyproksella, johon kisaan osallistuvat myös European Tourin kolme muuta suomalaista eli Sami Välimäki, Mikko Korhonen ja Kalle Samooja.

”Pitää saada lyönti takaisin kuntoon, niin varmasti lähipeli on valmis tuleviin kisoihin”, Pulkkanen viestitti.

Tulospalvelu

European Tourin näyttää suorana lähetyksenä Viaplay ja V Sport Golf.

Etsi luettavaa