Hyppää sisältöön

Hurjaa repimistä – golfsivusto julkaisi videon Bryson DeChambeaun pituuslyöntiharjoituksista

Bryson DeChambeau on saanut salilta rutkasti lisää mittaa lyönteihinsä.

Bryson DeChambeau valmistautuu parhaillaan sekä Ryder Cupiin että pituuslyönnin maailmanmestaruuskilpailuihin.

Bryson DeChambeaun lähiviikkojen ohjelma näyttää erittäin mielenkiintoiselta.

Ensi viikolla hän on Yhdysvaltain joukkueen jäsen Ryder Cupissa, ja heti perään hän hän ottaa osaa pituuslyönnin maailmanmestaruuskilpailuihin.

PGA Tourin pitkälyöntisin pelaaja viime ja toissa vuodelta ottaa myös nämä karkelot tosissaan. Tästä saatiin osviittaa, kun Golf.com julkaisi Facebook-seinällään videon DeChambeaun draiviharjoituksista.

Videolla Bryson pamauttaa matkaan draivin, jossa pallo lentää ilmassa peräti 357 jaardia eli 326 metriä. Viime vuonna hänen draiviensa keskiarvo PGA Tourilla oli 323,7  jaardia (noin 295 m) rullien kanssa, joten miehellä riittää reservissä potkua selvästi pisimpään lyönteihin.

Luonnollisesti draivikisoissa lasketaan lyönnin pituuteen myös rullit.

Videon draivissa vauhtia mailanpäässä on huimat 145 mailia tunnissa (mph), ja pallo pakenee lavasta yli 206 mph:n vauhtia.

Potentiaalia DeChambeaulla on pidempiinkin moukkuihin, sillä videolla draivikunkku ei osu palloon täydellisesti. Tästä kertoo smash factor -lukema 1,43, kun optimaalisena lukemana pidetään 1,5:ttä. 

MM-kisojen ennakkosuosikki on Kyle Berkshire, joka on lukemillaan selvästi DeChambeauta edellä. Berkshiren kerrotaan saavuttaneen jopa yli 230 mph:n pallon lähdönopeuden.

Kaksikon on myös raportoitu harjoitelleen yhdessä.

Kotisivuillaan Berkshire kertoo ennätyslyöntinsä pituudeksi hurjat  492 jaardia eli 450 metriä. Teoriassa hän siis pystyisi tekemään hole-in-onen lyhyellä par 5 -reiällä!

Vuoden 2019 maailmanmestaruuskisoissa Berkshirelle riitti 406-jaardinen draivi kilpailun voittoon. 

Tässä Berkshiren tyylinäyte ja analyysi svingistään:

Uutista korjattu: Kyle Berkshire on saavuttanut yli 230 mph:n pallon lähtönopeuden eikä mailanpään nopeuden, kuten jutussa aiemmin luki.

Etsi luettavaa