Hyppää sisältöön

Hurja birdieputki nosti Kim Koivun kärkeen, naisten kisassa mentiin vuoristorataa

Kim Koivun peli on hakenut uomiaan pitkään loistavan kauden 2018 jälkeen. Kuva: MIkko Sintonen

Kim Koivu teki päivän parhaan tuloksen Lakiston Finnish Tourin osakilpailun toisena päivänä. Koivu kiersi kentän 65 lyönnillä, ja ohitti kanssakilpailijansa tehtailtuaan kuudelle viimeiselle väylälle viisi birdietä. Koivu lähtee päätöspäivään kisan johdossa tilanteesta -9.

“Hyvä kierros! Ei mitään maagista, mutta kokonaisuudessaan hyvä tulos. Siinä oli lyhyttä par 4:sta ja myötätuulta, joissa birkkuja pystyi tehdä. Löin hyviä wedgejä ja sain putit sisään suht läheltä”, Kim Koivu kommentoi kierrostaan.

Finnish Tourilla yhden kilpailun ajan vierailevalla Koivulla on lähiviikkoina edessään neljän Challenge Tour-kisan putki Pohjoismaissa.

Ensi viikonloppuna pelattava Vierumäki Finnish Challenge on Koivun mukaan kaikkien kiertueella pelaavien suomalaisten pääkisa.

“Tämä on parasta valmistautumista Challenge Tourin kisoihin, kun saa pelata loistavassa kunnossa olevalla kentällä, ja nukkua kotona. Tänä vuonna on tullut aika vähän pelattua kisarundeja kokonaisuudessaan, niin näitä täytyy nyt pelata sen verran kuin ehtii ja jaksaa. Etuna tässä on juuri se, että saa olla himassa”, Koivu perusteli osallistumistaan Lakiston kisaan.

Koivun ohella 65 lyöntiin ylsi tänään myös kotikentällään pelaava Mikael Salminen, joka nousi kokonaistilanteessa 30 pykälää, jaetulle kahdeksannelle sijalle. Kovimman nousun tuloslistalla teki kuitenkin Aleksi Myllymäki, jonka hieno päiväpuhde antoi tuloksen -5 (66 lyöntiä). Nokia River Golfia edustava Myllymäki viilasi edellispäivänsä kierroksesta pois kymmenen lyöntiä, samalla sijoitus koheni kokonaistilanteessa peräti 43 pykälää.

Avauskierroksen jälkeen kisan johdossa ollut kaksikko Ossi Mikkola ja Tuomas Salminen jatkavat kärjen tuntumassa päätöskierrokselle. Mikkola pelasi tänään tulokseen -2 (69), ja jakaa kakkospaikan Joachim Altosen kanssa.

Eroa Koivuun on kaksi lyöntiä.

Salminen jäi Mikkolasta yhden lyönnin, ja on neljäntenä. 

Torstaina toiseksi parhaan tuloksen pelannut Altonen jatkoi varmoja otteitaan. Kahden päivän jälkeen tänään -3 pelannut Altonen on kokonaiskisassa toisena tuloksessa -7.

“Ihan hyvä kierros. Perusjuttuja ja muutama tilannekin mistä selvisin kuitenkin ihan hyvin, vaikka kyllähän aina jää jotain hampaankoloon.Ehkä tänään oli vähän tuulisempaa, eikä satanut”, eilen kuusi väylää sateessa pelannut Altonen vertaili.

Päätöspäivän voittokamppailuun Altosella on selkeä suunnitelma: “Vähemmän virheitä, turhia bogeja pitäisi saada karsittua.”

Kahden päivän jälkeen kisassa on mukana vielä 15 pelaajaa alle par-tuloksen. Päätöspäivän cut-raja asettui tulokseen +5, jonka selvitti 41 pelaajaa.

Hanna-Leena Ronkaisen johto pitää – aviomies kuriirin roolista caddieksi

Naisten sarjan voittokamppailusta näytti pitkään olevan tulossa tasainen kolmen kauppa, kun koko yhdessä pelannut ryhmä Hanna-Leena Ronkainen, Adeliina Virtanen ja Ada Huhtala oli perjantain kierroksen puolivälissä tasoissa. 

Vaikka eilistä kierrosta suvereenisti hallinnut Ronkainen jatkaa kärjessä päädyttyään tänään tulokseen +4 (75 lyöntiä) kokonaistuloksen näyttäessä paria, ja hän lähtee päätöspäivään neljä lyöntiä Virtasta ja viisi Huhtalaa edellä, niin kisan keskimmäinen kierros piti sisällään melkoisia käänteitä.

Ronkaisen avauspäivänä hankittu kolmen lyönnin johto kuihtui vauhdilla todelliseen katastrofialkuun – kolme bogia ja tuplabogi (bogi-bogi-tuplabogi-par-bogi) viiteen ensimmäiseen väylään, mutta par-tulokseen pelattu takaysi palautti asetelmat ennalleen. 

“Siinä molemmat eiliset peruspilarit kosahti oikein kunnolla. Järkyttävän huonoja lyöntejä heti alkuun, ja siitä se kelkka lähti aivan väärään suuntaan”, Ronkainen kertasi päivän ensimmäisiä väyliä. Päivän pelastukseksi saapui oma mies, joka lähti kesken kierroksen caddieksi.

“Mieheni toi minulle kolmosväylälle sadesuojan, ja pyysin häntä jäämään caddieksi, kun olin aivan kuutamolla. Hän oli mukana loppukierroksen, mikä menikin sitten ihan hyvin.”

Kolmikko suuntasi takaysille tasatilanteessa jokaisen kokonaistuloksen näyttäessä par-tulosta.

“Mietin että eilen pelasin -4, ja siinä kohtaa olimme kaikki parissa, niin tässähän sitä lähdetään taas puhtaalta pöydältä. Nyt on taas kaikki nollissa – vastustajiin nähden ollaan tasoissa ja kenttään nähden ollaan parissa, että nyt aletaan taas viemään tulosta toiseen suuntaan.”

Haastajien vuorostaan tuskailtua takaysillä Ronkaisen johto palautui, ja lopullisen ratkaisun makua maisteltiin päivän toiseksi viimeisenä pelatulla 8. väylällä, jossa Ronkainen pelasi parin, mutta sekä Huhtala että Virtanen painuivat tuplabogiin. Virtanen päätti kierroksensa birdieen ja tulokseen +5 (76 lyöntiä), ja nousi kokonaistilanteessa yhden lyönnin marginaalilla tänään kanssaan saman tuloksen pelanneen Huhtalan edelle toiseksi.

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crispin Lakiston osakilpailun päätöskierros pelataan lauantaina. Kiertueen finaali WestStar Open pelataan Vuosaaressa 9.-11.9.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa