Hyppää sisältöön

Hullunkurisella svingillä lyövä korealainen debytoi PGA Tourilla

Tasapainoinen loppuasento ei ole golfissa kaikki kaikessa. Tässä Ho-Sung Choin tyylinäyte.

Ho-sung Choi ei nukkunut silmäystäkään pitkällä lennolla Etelä-Koreasta Los Angelesiin, koska halusi välttää jetlagia.

Torstaina käynnistyy yksi PGA Tourin tunnetuimmista kisoista: AT&T Pebble Beach National Pro-Am. Kisa pelataan kolmella eri kentällä ja jokaisen ammattilaisen parina on amatööripelaaja, joista moni on julkisuudesta tunnettuja henkilöitä.

Pelaajista nimekkäimpiä ovat Dustin Johnson, Paul Casey, Tommy Fleetwood, Jason Day, Tony Finau ja Phil Mickelson.

Yksi mielenkiintoisimmista osanottajista on puolestaan korealainen Ho-sung Choi, jonka hulvattoman erikoisesta svingistä on tullut eräänlainen viraalihitti. Tässä miehen tyylinäytteitä:

Hassu svingi tuotti Choille melkoisen määrän faneja Yhdysvalloissa, ja yksi heistä aloitti nimienkeruun, jotta korealainen saataisiin mukaan viime viikolla pelattuun Waste Management Phoenix Openiin. Turnauksen järjestäjät eivät kuitenkaan tarttuneet täkyyn. Sen sijaan kutsu heltisi tällä viikolla pelattavasta kisasta.

Vielä ei tiedetä, kenen kanssa Choi pelaa kisassa. Todennäköisesti hän on kuitenkin jenkkifutari Aaron Rodgers, joka kuultuaan Choin osallistumisesta kisaan ilmoitti spontaanisti, että laittakaa hänet pelaamaan minun kanssani.

”Olen tästä syvästi liikuttunut”, Choi kertoi, vaikkei olekaan NFL-fani.

Hassu svingi ei luonnollisesti riittäisi yksin meriitiksi saada kutsu PGA Tourin kilpailuun. Entinen kalatehtaan työntekijä on pelannut jo vuosia Japanin Tourilla vaihtelevalla menestyksellä. Marraskuun lopulla 45-vuotias otti uransa toisen voiton kiertueella. Tuoreella maailmanlistalla Choi on sijalla 194.

”En olisi ikinä uskonut, että tämä päivä koittaa”, Choi sanoi paikalliselle lehdelle kuultuaan kisakutsusta. ”Aloitin golfin 25-vuotiaana rankan elämän jälkeen. Olen täysin tietoinen siitä, ettei tämä olisi ollut mitenkään mahdollista ilman fanieni rakkautta ja tukea. Luonnollisesti teen aina parhaani, minne tahansa menenkin.”

Kisaan valmistautumisen Choi on tehnyt huolella, sillä hän ei nukkunut lentokoneessa silmäystäkään. Ei siksi, että häntä jännittäisi, vaan siksi, että sen ansiosta hän toipuisi paremmin jetlagista.

 

 

Etsi luettavaa