Hyppää sisältöön

Huippuvireinen Castrén kertoi, mikä muutti hänen kautensa kulun täysin: ”Jos päivä olisi mennyt toisin, en tiedä, missä olisi tällä hetkellä”

Matilda Castrénin rautapeli on ollut viimeisen kuukauden ajan todella kovassa iskussa.

Matilda Castrén jakaa kolmatta sijaa LPGA:n Marathon Classic kisassa. Haastattelussa hän kertoi, että oli suuri pettymys kuulla, ettei voi olla päästä Solheim Cupiin mukaan ilman LET:n jäsenyyttä.

Matilda Castrénin hurja meno ei ole laantuakseen LPGA-kiertueella. Suomalainen pelasi Marathon Classic kisan avauskierroksen tulokseen 66 (-5), mikä riittää jaettuun kolmateen sijaa palkintoarvoltaan kahden miljoonan dollarin kisassa.

Bogittoman kierroksen pelannut Castrén teki viisi birdieä. Samassa tuloksessa hänen kanssaan on neljä muuta pelaajaa.

Lääkkeet loistavaan kierroksen löytyivät jälleen hyvästä pallonlyömisestä.  Kun tähän yhdistää sen, että putit upposivat mukavasti, tulosta syntyi väkisinkin.

Kierroksen jälkeen haastattelussa hän tosin sanoi, että muutama huono avauskin mahtui loppuun, mutta hän onnistui kairaamaan niistä parit ja 17. reiältä jopa birdien korttiin. Tyytyväisen oloinen pelaaja suunnitteli kierroksen jälkeen lähtevänsä rangella lyömään muutaman draivin ja puukolmosen.

”Olen nyt hyvässä tilanteessa huomiselle. Rautapelini on ollut todella hyvää oikeastaan viimeisen kuukauden ajan”, Castrén sanoi.

Yksi päivä muutti kaiken

Castrénin kausi sai käänteen parempaan suuntaan US Openista.

”Totta puhuen se muutti kaiken. Pelasin siellä hyvin ja olin kolmen kierroksen jälkeen hyvissä asemissa, mikä antoi minulle todella paljon itseluottamusta seuraavalle viikolle ja sitten voitinkin”, Castrén sanoi.

Haastattelussa hän korosti erityisesti 36 reiän US Open -karsinnan merkitystä. Se pelattiin Coloradossa hyytävissä olosuhteissa ja sateessa. Sen voittaminen oli todellinen kulminaatiopiste hänen loistavaksi kääntyneellä kaudellaan.

”Jos päivä olisi mennyt toisin, en tiedä, missä olisi tällä hetkellä”, hän myönsi.

Solheim Cup -joukkueeseen pääsy suuri tavoite

Matilda otti kantaa myös siihen, ettei häntä voida valita Solheim Cupiin ilman Ladies European Tourin jäsenyyttä.

”Oli suuri pettymys, kun sain kuulla, etten voi olla kapteenin valinta ilman LET:n jäsenyyttä. Pelaaminen kisassa on minulle lapsuuden unelma ja tavoite”, hän sanoi.

Jäsenyyden hän voi vielä ansaita voittamalla jonkun jäljellä olevista LET:n kilpailuista, kuten ensi viikolla Aura Golfissa, Turussa pelattavan Gant Openin. Sen lisäksi jäljellä on kaksi majoria ja kaksi LET:n ja LPGA:n yhteiskisaa.

”Haluan todella kovasti päästä joukkueeseen”, Castrén sanoi.

Kilpailua johtaa Japanin Nasa Hataoka, joka säväytti avauskierroksella pelaamalla tuloksen 61 (-10). Hataokan johtaa kisaa neljällä lyönnillä ja on Matildaa viisi iskua edellä.

”Se tarkoittaa sitä, että minulla on paljon tehtävää viikonloppuna”, Matilda summasi.

Tulospalvelu

LPGA-kiertueen näyttää suorana Elisa Viihde Viaplay

Etsi luettavaa