Hyppää sisältöön

Huippuvire jatkui – Tapio Pulkkanen kavensi eroa kärkeen

Tapio Pulkkanen teki lauantaina seitsemän birdieä.

Tapio Pulkkasella on huomenna mahdollisuus nousta uransa parhaaseen European Tour -sijoitukseen ja rikkoa miljoonan euron raja voitetuissa palkintorahoissa.

Kun tekee kolmeen kierroksen 21 birdieä, ei voi olla kovinkaan kaukana kärjestä. Tämä väite pitää Tapio Pulkkasen osalta paikkansa, sillä pitkälyöntinen suomalainen lähtee Italian Openin päätöskierrokselle hienosti sijalta kuusi.

Pulkkasen tulos kolmen kierroksen jälkeen on 14 alle parin (67-68-67), kärkeen hänellä on viisi lyöntiä matkaa. Kahden kierroksen jälkeen hän oli seitsemän lyöntiä kärkeä perässä, joten ero kaventui lauantaina kahdella lyönnillä.

Eilisen kierroksen jälkeen Pulkkanen vietti aikaa harjoitusalueella, sillä hyvästä tuloksesta huolimatta lyönti ei ollut yhtä hyvässä tikissä kuin avauspäivänä. Treenit auttoivat.

”Tänään oli parempi fiilis lyödessä, varsinkin draivatessa. Hyvät treenit siis eilen kierroksen jälkeen”, Pulkkanen viestitti Italiasta.

Englantilaiskaksikko kärjessä

Chervò Golf Clubilla pelattavaa kilpailua johtaa englantilaiskaksikko Laurie CanterRoss McGowan, joka pelasi tänään yhdessä. 18 reiän aikana McGowanin sai kurottua umpeen Canterin kahden lyönnin etumatkan.

Kolmantena oleva Etelä-Afrikan Dean Burmeister on jäänyt kolme lyöntiä Canterista ja McGowanista.

Pulkkanen aloitti lauantain kierroksen vahvasti. Hän oli neljän reiän jälkeen kierrostaan kolme alle parin. Päivän ensimmäinen bogi syntyi seitsemännelle reiälle. Takaysin alkuun Pulkkanen teki kaksi perättäistä birdieä, mutta 14. reiän bogin pudotti Pulkkasen yhteistulokseen 12 alle parin. Birdiet rei’ille 16 ja 18 nostivat 30-vuotiaan taistelemaan sijoituksesta kolmen parhaan joukkoon.

”Huomenna pelaan aikalailla samalla konseptilla. Vähän terävämpää rautapeliä ja putit sisään niin hyvä tulee. Kärkeä lähden kuromaan kiinni huomenna, ja se on aika selkeästi ainut tavoite”, Pulkkanen kertoi.

Kolmas sija uran toistaiseksi paras ET:llä

Kolmatta kautta European Tourilla pelaavan Pulkkasen uran toistaiseksi paras sijoitus on tulokaskaudella tullut kolmas sija Joburg Openissa, Etelä-Afrikassa. Onnistuessaan huomenna Pulkkanen voi nousta sivuamaan sitä, sillä kolmanteen sijaan hänellä on eroa ainoastaan kaksi lyöntiä.

Mikäli Pulkkanen sijoittuu kolmanneksi, hän rikkoo urallaan miljoonan euron rajan voitetuissa palkintorahoissa. Rajapyykin ylittämiseen riittää myös sijoittuminen yksin neljänneksi.

Pulkkanen pelasi tänään Berndt Wiesbergerin kanssa. Pulkkanen peittosi kilpailun voittoa puolustavan itävaltalaisen lyönnillä. Ryhmän paras tänään oli kuitenkin Saksan Sebastian Heisele, joka alitti parin kuudella lyönnillä. 

Burmeisterin rautalyönti shokeerasi

Chervò Golf Club suosii pitkälyöntisiä pelaajia. Pulkkasen lisäksi kymmenen parhaan pelaajan joukosta löytyy monta muuta pommittajaa, kuten Canter, Burmeister ja Belgian Nicolas Colsaerts.

Burmeister, joka on lyönyt tällä kaudella kiertueen toiseksi pisimpiä avauksia, lyö pitkälle myös raudoilla. Tässä video miehen 270 jaardia eli yli 240 metriä ilmassa lentäneestä rautalyönnistä, jota kaiken nähneet selostajat ylistivät ilmiömäiseksi.

Pulkkanen esiintyi tänään myös mukavasti Viaplayn ja V Sport Golf -kanavan kuvissa. Tapion letkeätempoisen wedge-lyönnin jakoi Twitter-sivullaan myös European Tour. Eikä lyönnissä ja sen lopputuloksessa ole kieltämättä moittimista.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta. Lähetys sunnuntaina alkaa klo 13.

Etsi luettavaa