Hyppää sisältöön

Huippukierros nostaa Mikko Korhosen viikonlopun kierroksille? – Kalle Samooja vaihtoi taas caddieä

Mikko Korhonen väläytteli nousukuntoa jo edellisessä Intian kilpailussaan. Perjantaina tuloksen parannusta avauskierrokseen nähden kertyi peräti 12 lyöntiä. Kuva: Getty Images

Kovan tuulen takia keskeytetty toinen kierros DP World Tourin Etelä-Afrikan kilpailussa pelataan loppuun lauantaina. Mikko Korhosen (79-67,+2) superkierros St. Francis Links -kentällä antaa konkarille suurella todennäköisyydellä töitä kahdelle viimeiselle kierrokselle. Kalle Samoojan (73-75,+4) ja uuden caddien John Dempsterin ensimmäinen yhteinen kisa päättyy lähes varmasti kahteen kierrokseen.

Sami Välimäki (70-70,-4) on ainoana suomalaisena varmuudella jatkossa pääkiertueen kilpailussa Etelä-Afrikassa. Kolmella muullakin kotimaisella on vielä mahdollisuutensa, etenkin Mikko Korhosella.

Kaikista osallistujista perjantain väkevimmän nousun tuloslistalla teki Mikko Korhonen. Avauskierroksella hän tuhri pelinsä tuplabogilla sekä lumiukolla (8), tuplaparilla par-nelosella.

Toisena päivänä aamusta kierrokselle lähtenyt Korhonen selvisi kahdella bogilla, teki viisi birkkua ja eaglen. Tulos (67,-5) oli aamupäivän pelaajista kymmenen parhaan joukossa ja nosti Korhosta 57 miehen ohi sijalle 76.

Toisen kierroksen iltapäivän pelaajista suurin osa on kierroksensa alkuvaiheilla. Mikäli tuuliennuste pitää lauantaiaamuna kutinsa, keskiarvo tuloksissa noussee yli parin ja nostaa Korhosen jatkopaikalle. Varmaa se ei ole, mutta karsiutumista todennäköisempää kuitenkin.

Edellisissä kymmenessä kisassa Mikko Korhonen on karsiutunut seitsemän kertaa, ollut kerran kahdeksas, 11:s sekä 25.

Vaikka kausi on vasta alkuvaiheissaan, Korhosen (193.) on pian hyvä hilautua pistelistalla kohden niitä sijoja, jolla työpaikka uusiutuu ilman karsintaan joutumisen peikkoa.

Cut-raja on Korhosella lyönnin päässä, kärkikymmenikköön nouseminen kuuden lyönnin etäisyydellä, ja kisaa johtavaan Julien Bruniin on kymmenen lyöntiä.

Samoojan pallo jäi puuhun

Kalle Samoojan taival SDC Championshipissa tyssäsi lähes varmasti kahteen kierrokseen. Tapa jolla se tuli oli tuskallisen kiusallinen.

Ennen neljää viimeistä reikäänsä turkulainen oli yhteistuloksessa -1, ja menossa kirkkaasti jatkoon.

”Sitten tapahtui jotain. Löin pallon puskaan, tein tuplabogin”, Samooja kertoi tiedotteessaan.

Kahdelle seuraavalle hän teki bogin ja parin, valuen jo samaan yhteistulokseen +2, johon päätyi Mikko Korhonen.

Viimeisen reiän lähestyminen tuotti shokeeraavan yllätyksen. Pallo jäi puuhun, tuloskorttiin merkattiin toinen tupla neljän reiän aikana. Neljä viimeistä reikää viisi yli parin.

Sijaluku on ennen lauantaita 101. Vain huomattavasti perjantaita heikompi tulostaso toisen kierroksen iltapäivän pelaajien keskuudessa voisi muuttaa tilanteen.

”Eipä jäänyt paljoa kerrottavaa tästä kierroksesta. Positiivista on se, ettei tätä kenttää tarvitse enää pelata”, Samooja tokaisi.

”Aika tehotonta peliä, vaikka veto tuntuu ihan hyvältä. Yleensä kun mesta ei ole mieleen, niin näkyy valitettavasti myös pelissä.”

Etelä-Afrikassa Kallella oli mukanaan uusi caddie, Max Allison oli vaihtunut kokeneeseen skottiin, John Dempsteriin.

”Ei tässä sen erikoisempaa ole. Katsotaan, jos kokemus toisi uusia tuulia, Samooja kommento

Aloittaessaan DP World Tourin uransa 2019 caddienä toimi Greig Stanfield.

Daniel Mulvey korvasi edeläjänsä alkukeväästä 2021. Tämä yhteistyö kesti saman vuoden syyskuulle.

Kolmas kokelas oli Samoojan kotimainen kilpakumppani ammattilaisuran alkuvaiheilta, Niclas Hellberg.

Tämäkin yhteistyö jäi muutamaan kuukauteen, Mulvey sai toisen mahdollisuutensa vuoden 2022 tammikuussa.Parivaljakon sukset ajautuivat ristiin jo kuukauden kuluttua.

Max Allison toimi Kalle Samoojan apurina lähes tasan vuoden, ja oli tämän rinnalla voittamassa kesäkuussa Porsce Europeanin Openia.

Viimeiseksi rastiksi jäi Indian Open, jossa Samoojalla oli hyvä mahdollisuus katkaista uuvuttavan pitkä menestymättömyyden jaksonsa DP World Tourilla.

Samooja pelasi vielä viikonloppuun lähdettäessä kärjen kantapäillä, ja omasi mahdollisuudet sijoittua kymmenen joukkoon. Tämä ei toteutunut. Pettymys saattoi muodostua viimeiseksi naulaksi Samoojan ja Allisonin yhteistyön loppumiselle.

Nyt on John Dempsterin vuoro olla auttamassa Kalle Samooja golfillisesti jaloilleeen.

Dempsterin vuoronumero caddienä on reilun neljän vuoden aikanana viides. Mulveyn kaksi erillistä työvuoroa nostavat Samoojan caddienä pääkiertueella työskennelleiden miesten yrityskertojen määrän kuuteen.

Etelä-Afrikan kisan neljäs suomalainen Tapio Pulkkanen (+6,21 reikää) tarvitsisi lauantain varsin kovan nousun, oletettavasti kuutosella alkavan kierrostuloksen kahdelle viimeiselle kierrokselle pääsemiseksi.

Normikäytännöstä poiketen SDC Championshipia ei nähdä kotimaisissa Elisa Viihde Viaplayn lähetyksissä.

Suomalaisnelikko Välimäki, Korhonen, Samooja, Pulkkanen on mukana myös seuraavalla viikolla pelattavassa Johannesburgin kilpailussa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa