Hyppää sisältöön

Huippukentän golfautohalli murskaantui hiekkaperävaunun irrottua autosta – henkilövahingoilta vältyttiin

Iso peräkärryllinen hiekkaa teki pahaa jälkeä osuessaan kovalla vauhdilla golfautohalliin. Kuva: Ullna Golf & CC

Ruotsin golfin suurimpiin legendoihin kuuluvan Sven Tumban perustama, sekä Jack Nicklauksen uudistustyöt vuosikymmen sitten läpikäymä Ullna Golf & Country nousi otsikoihin hämmästyttävän onnettomuuden myötä.

Tiistai-iltana tapahtui Tukholman pohjoispuolella sijaitsevassa luksusluokan golfkeskuksessa hyvin yllättävä ja vaarallinen onnettomuus.

Kuten kuva osoittaa, törmayksen voima on ollut melkoisen suuri. KUVA: Ullna Golf & CC

Klubitalon alueelle saapui tilauksen mukaisesti iso perävaunullinen hiekkaa. Tässä yhteydessä perävaunu irtosi väärässä kohdassa, liian aikaisin autosta ja lähti liikkeelle kohden alempana sijainnutta puurakenteista golfautohallia.

Lasti oli luonnollisesti valtavan raskas. Törmäys golfautohalliin ei tuottanut pelkästään kolhuja, vaan se repi kuvien osoittamalla tavalla sen rakenteita varsin laajalta alueelta.

Hallissa oli sisällä kymmeniä Club Carin uusimpia, GPS -tekniikalla varustettuja autoja.

Onni onnettomuudessa oli se, että perävaunun kiihdytyssuoran reitille ei osunut ihmisiä, eikä heitä ollut myöskään hallissa.

Ullna Golf & Country Club on ilmoittanut, että kuljetusyhtiön vakuutus korvaa sekä autoille aiheutuneet vauriot, kuin myös uuden hallin rakennuskustannukset.

Golfyhtiö kartoittaa parhaillaan autojen vahinkoja. Selvää on jo nyt, että verrattain kevyrakenteinen golfautohalli rakennetaan käytännössä täysin uusiksi.

Jack Nicklaus uudisti Tumban luomuksen

Sven Tumba perusti Ullna Golf & Country Clubin. 18-reikäinen kenttä järvenrannalla valmistui 1980-luvun alussa.

Ullnan sijainti, monipuoliset palvelut ja järvimaisemat tekevät siitä yhden Tukholman alueen suosituimmista huippuluokan golfkeskuksista. KUVA: Ullna Golf & CC

Se toimi etenkin ensimmäisten vuosiensa aikana Ruotsin European Tour -kisan näyttämönä, jonne Tumba sai houkuteltua käsittämättömän suuren määrän maailmantähtiä vuodesta toiseen.

Jack Nicklaukseen Tumba tutustui viettäessään talvia West Palm Beachin alueella.

Nicklaus tuli 2007 Tukholmaan tutustumaan Ullnaan Tumban pyynnöstä. Golfyhtiö päätti 2010 tilata Nicklaukselta laajan uudistustöihin, lähinnä viheriöihin ja niiden ympäristöihin liittyvän projektin.

Laaja remontti valmistui alkukesästä 2013, mutta syksyllä 2011 kuollut Tumba ei ehtinyt nähdä sitä valmiina.

Nykyisellään Ullna on yksi Tukholman alueen parhaista ja palveluiltaan monipuolisimmista golfkeskuksista.

Lähde: Svensk Golf

Etsi luettavaa