Hyppää sisältöön

Huikea thrilleri: Pulkkanen kaatui viimeisellä reiällä – Prahasta tuliaisena uran paras sijoitus European Tourilla

Tapio Pulkkanen onnitteli kisan voittanutta Johannes Veermania taiston tauottua.

Tapio Pulkkanen sijoittui toiseksi Tšekissä pelatussa European Tourin kisassa. Kymen Golfin mies pelasi voitosta viimeiselle reiälle saakka.

Hyvät uutiset ensin: Tapio Pulkkanen on ottanut uransa parhaan sijoituksen European Tourilla sijoituttuaan toiseksi sunnuntaina iltapäivällä päättyneessä D+D Czech Masterissa.

Sitten huonot: Pulkkanen johti kisaa lyönnillä vielä ennen kahta viimeistä reikää ja parhaimmillaan neljällä lyönnillä, mutta silti uran avausvoitto jäi tänään ottamatta heikosti sujuneiden kahden viimeisen reiän takia. Pulkkanen pelasi reiät 17 ja 18 yhteensä kolme yli parin (bogi-tupla) ja jäi voittaja Johannes Veermanille kaksi lyöntiä.

”Viimeinen päivä meni erittäin hyvin ennen viimeistä reikää”, Pulkkanen kertoi GoGolfille ja jatkoi. ”Harmittaa hemmetisti, mutta ei auta kuin jatkaa matkaa viisaampana.”

Pulkkasen voittomahdollisuudet kariutuivat ajoittaisiin epävarmoihin avauksiin ja lähestymisiin, jotka menivät pääosin vasemmalle ja välillä oikeallekin. Saldo koko kisasta jäi kuitenkin pitkälti plussan puolelle. Myös Pulkkasen omasta mielestä.

”Puolivälissä olin vähän ongelmissa. Varsinkin faden lyöminen oli tänään hankalaa ja oikealla puolella sijainneille lipuille en oikein päässyt tänään käsiksi. Melkein koko takalenkin jouduin pelaamaan draw’ta, kun tuntui siltä, että se toimii paremmin.”

Toiseksi viimeisen reiän bogi tuli, kun hän löi rauta-avauksen vasemmalle karheikkoon. Hän löi karheikosta fiksusti wedgellä vain viheriön eteen, mutta ei onnistunut up&downissä.

Päätösreiällä hänen avauksensa pitkällä raudalla meni puolestaan oikealle raffiin. Kun pallo ei jaksanut lentää vesiesteen yli vaan plumpsahti veteen, peli oli ratkennut Veermanille.

”Harmittavasti tulkitsin raffia hieman väärin ja pallo ei oikein lähtenyt mihinkään, vaikka se näytti kohtuulliselta makuulta”, Pulkkanen harmitteli.

Koska droppausalue sijaitsi melko kaukana, jäi Pulkkasella bogiinkin tekemistä. Noin viiden metrin bogiputti ei uponnut. Tuplabogi pudotti hänet jakamaan toista sijaa Yhdysvaltain Sean Crockerin kanssa yhteistuloksella -13. Ylimääräinen lyönti maksoi Pulkkaselle noin 20 000 euroa.

Pulkkanen kuittasi kisasta 76 000 euroa palkintorahoja ja nousi kiertueen rankingissa parhaaksi suomalaiseksi. Kolmen suomalaisten rintama on kuitenkin tasainen, sillä he ovat tulosluettelossa perättäin:

53. Tapio Pulkkanen 545,8 pistettä
54. Kalle Samooja 545,1 pistettä
55. Mikko Korhonen 540 pistettä

Veermanille debyyttivoitto

Yhdysvaltain Johannes Veermanille ykköstila oli uran ensimmäinen.

”Tuntuu uskomattomalta. En usko, että olen voittanut. En ole ikinä ollut niin hermostunut kuin viimeisen reiän lähestymisessä ja ensimmäisessä putissa, vaikka olen puttanut sellaista paikasta varmaan sata kertaa”, Veerman sanoi.

Veerman kuvaili kilpailua todelliseksi jännitysnäytelmäksi. Ja sitä se toden totta oli.

Parhaimmillaan neljä pelaajaa jakoi ykköstilaa takaysin aikana, mutta kahdella viimeisellä reiällä kyseessä oli kahden kauppa Veermanin ja Pulkkasen välillä.

GoGolf seurasi kilpailun kärkiryhmän peliä lyönti lyönniltä takaysin ajan.

Pulkkanen, joka lähti päätöspäivään kahden lyönnin johtoasemassa, putosi takaysin alussa hetkeksi kakkoseksi, mutta nousi 12. reiän birdien ansiosta jakamaan jälleen johtoa Veermanin kanssa.

15. reiällä Pulkkanen nousi yksin johtoon tämän huiman lyönnin ansiosta:

Pulkkanen teki tärkeän birdien myös 16. reiälle, kun Veerman oli lyönyt avauksensa aivan lipulle. Sen sijaan voittotaistelussa mukana olleen Henrik Stensonin mahdollisuudet uran 12. European Tour -voittoon valuivat hiekkaan vaikealla par 3 -reiällä, kun avaus päätyi veteen.

Voitto olisi ollut pitkään varjojen mailla kulkeneelle Stensonille merkittävä näyttö syyskuun lopussa pelattavan Ryder Cupin villiä korttia varten.

Ensin Stensonin ja sitten Pulkkasen lyöntikoneen köhiessä Veerman jatkoi vakuuttavaa tekemistä loppuun asti. Yhdysvaltalainen pelasi päätöskierroksen tulokseen 68 ja voittotulokseksi muodostui -15 (71-66-68-68).

Välillä Veermankin oli vaikeuksissa, mutta onnistui välttämään pahimmat karikot tämänkaltaisten onnistumisten ansiosta:

Kaske epäonnistui sunnuntaina

Kolme ensimmäistä päivää hienosti pelannut Janne Kaske epäonnistui pahasti sunnuntaina pudoten 20:nneltä sijalta 66:nneksi yhteistuloksella +5 (69-71-71-82).

Ensi viikolla European Tour jatkuu Crans Montanassa, jossa pelataan legendaarinen Omega European Masters. Mukana ovat Suomesta Pulkkasen lisäksi Kalle Samooja, Mikko Korhonen ja Sami Välimäki.

Lopputulokset

European Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplay -palvelussa

Etsi luettavaa