Huikea kierroskeskiarvo kertoo Kim Koivun tämän hetken tasosta kaiken

Kim Koivu on iskussa.

KIm Koivu on pelannut tällä kaudella yhdeksän kierrosta Challenge Tourilla. Hänen kierroskeskiarvonsa on ennen tämän päivän kierrosta 67,89

Kim Koivu ei johda Challenge Tourin rahalistaa ainakaan vielä, mutta yhdessä tärkeässä tilastossa hän on kiertueen kärkinimi. Nimittäin kierroskeskiarvossa.

St. Laurence Golfia edustava Koivu on pelannut yhdeksän kierrosta CT:llä, ja hänen kierroskeskiarvo on käsittämätöntän hyvä 67,9.

Koivu on pelannut kaikki CT-kierroksensa tänä vuonna alle parin. Paras tulos on 64, heikoin 70 (-1).

Luku on lähes yhtä hyvä kuin Tiger Woodsilla vuonna 2000, jolloin mestarin kierroskeskiarvo oli käsittämätön 67,8. Lukemat eivät tietenkään ole vertailukelpoisia, sillä Woods myös pelasi paljon vaikeimmilla kentillä kuin Koivu ja onnistui pitämään tason yllä koko kauden ajan, mutta jotain se kertoo myös Koivun tämänhetkisestä tasosta.

Mikäli Koivun taso pysyy lähelläkään samana loppukauden ajan, hän pelaa ensi vuonna European Tourilla. Viime vuonna pääkiertueelle noustiin 70,18 lyönnin kierroskeskiarvolla, ja rankingin voittaneen Tapio Pulkkasen kierroskeskiarvo oli 69,93 lyöntiä. Se muuten riitti tilastoissa seitsemänteen sijaan.

Kesken kauden kolmen voiton ansiosta European Tourille noussut Aaron Rai oli selvä tilastoykkönen 69,01 lyönnin keskiarvollaan.

Myös Kalle Samooja on aloittanut kauden hyvin. Hän oli tilastossa 11. ennen eilistä avauskierrosta Turkissa 69,13 keskiarvolla. Eilen Samooja pelasi tuloksen 70, mikä ei keskiarvoa merkittävästi heikentänyt. Viime kaudella Samoojan kierroskeskiarvo oli 70,66.

Koivu starttaa tänä aamuna Challenge Tour -kauden 10. kisakierrokselleen klo 8.10. Hänen etenemistään voi seurata kiertueen tulospalvelun välityksellä.

Tulokset päivittyvät kolmen reiän välein.