Hyppää sisältöön

Huikea haastattelu: Heikki Kovalaisen ja Minni Blomqvist-Kakon yhteispeli toimii Abu Dhabissa

Minea Blomqvist-Kakko palaa LET:n kisaan vajaan kahden vuoden tauon jälkeen

Naisten European Tourin kilpailu Abu Dhabissa on sujunut ensimmäisen kahden päivän osalta suomalaisittain upeasti. Minni Blomqvist-Kakko ja Ursula Wikström ovat ennen kahta viimeistä kierrosta samassa tuloksessa jakamassa kymmenettä sijaa.

Naisten European Tourin vankkurit ovat siirtyneet Lähi-Itään. Abu Dhabissa pelattava Fatima Bint Mubarak Ladies Open käydään Saadiyat Beachin huippukentällä. Kilpailun tahdin kahden ensimmäisen päivän ajan on määrittänyt nimensä mukaisesti Lee-Anne Pace yhteistuloksellaan -12.

Alhaisia tuloksia on nähty kahden päivän aikana paljon ja myös suomalaiset intoutuivat torstain kierroksella koviin tuloksiin. Minni Blomqvist (-7) laittoi tauluun kauden parhaansa pelaten tuloksen 66 (-6). Kierros sisälsi seitsemän birdietä ja yhden bogin.

Minni on noussut Abu Dhabissa otsikoihin caddie-valintansa takia. Kotikentällään bägiä kantaa F1-kuljettajana tunnetuksi tullut Heikki Kovalainen. Kovalainen on itsekin innokas golfari pelaten noin nelosen tasoituksella. Kovalainen on nähty Abu Dhabissa kyykkimässä linjoja ja osallistuen paljon peliin Minnin bägin kantajana.

 

”Yritän saada kentällä rennompaa tunnelmaa itselleni ja Heikki on täysin oikea mies hommaan. Tykkään jutella paljon ja meillä riittää puhetta. Ehkä Heikki voisi autourheilu-uran jälkeen harkita ammattikädin työtä jos hänen vaimo antaa luvan”, Minni kertoi Ladies European Tourin haastattelussa.

Kovalainen kävi myös viime vuonna samassa kisassa caddiena. Silloin kokemus jäi yhdeksään reikään harjoituskierroksella aikataulusyistä.

”Sanoin jo silloin, että jos saamme seuraavana vuonna aikataulut osumaan niin mielelläni kädäisin koko kilpailun”, Kovalainen kertoi taustoja.

Samassa tuloksessa Minnin kanssa on myös Ursula Wikström (-7). Wikströmin tulokset ovat olleet toistaiseksi 70-67. Suomalaiset eivät kuitenkaan samasta tuloksesta huolimatta päässeet perjantaille samaan ryhmään, vaan pelaavat peräkkäisissä ryhmissä kolmannen kierroksen.

Myös Noora Tamminen selvitti cutin mennen viimeisenä kahdelle viimeiselle kierrokselle yhteistuloksellaan -1.

Etsi luettavaa