Hyppää sisältöön

Hua Hinissa varaat pelit suomeksi

Juha-Matti Vuorinen viihtyy hyvin talvet Hua Hinissa.

Hua Hinissä golfkierrokset voi varata suomeksi. Siitä pitää huolen Hua Hin Golf Toursin palveluksessa oleva Juha-Matti Vuorinen, joka on tullut monelle suomalaismatkailijalle tutuksi vuosien varrella.

Joulukuun lopussa, lounasaikaan Palm Hills Golf Clubin ravintolassa lähes joka toisessa pöydässä puhutaan suomea. Luvialainen Juha-Matti Vuorinen näyttää tuntevan heistä jokaisen, sillä hän tervehtii ihmisiä joka suuntaan.

Vuorinen, 25, on todennkäköisesti järjestänyt heille green feen kentälle, sillä hän työskentelee Hua Hin Golf Toursilla. Suomenkielistä palvelua arvostetaan ja vuosittain hän järjestää useammalle sadalle suomalaispelaajalle golfkierrokset Hua Hinissä.

Kuusi vuotta sitten Vuorinen vietti kuukauden Hua Hinissä ja on edelleen sillä tiellään. Kokemäkeläinen golfhalli vaihtui Thaimaan aurinkoon.

Kesäisin Vuorinen edelleen opettaa golfia Suomessa Rauman seudulla, mutta suosittu lomakohde on ollut hänen talvitukikohtansa jo pitkään.

Mikä Hua Hinissä sitten viehättää?

“Ilmasto, ihmiset, hintataso ja tietysti myös upeat golfkentät”, Vuorinen vastaa.

Kahden puhelimen taktiikka

Juha-Matti Vuorinen opettaa päivisin ja buukkaa lähtöjä iltaisin.

Juha-Matti Vuorinen opettaa päivisin ja buukkaa lähtöjä iltaisin.

Hanni Tyry

Vuorisen työnantaja on Hua Hin Golf Tours, joka järjestää golfmatkailijoille majoitusta, golfpelejä ja kyytejä kentille Hua Hinissä.

Päivät Vuorinen opettaa golfia. Iltaisin hän buukkaa seuraavien päivien kierroksia ja hoitaa muita juoksevia asioita. Vuorinen kantaa mukanaan kahta puhelinta, joista toisessa on thaimaalainen ja toisessa suomalainen puhelinliittymä.

Miestä saa kuulemma häiritä työasioilla myös kaikissa sosiaalisen median kanavissa. Hän on esimerkiksi aktiivinen Facebookissa   Kotona on kuitenkin selkeät säännöt puhelimen käytölle.

“Thaimaalainen tyttöystävä on linjannut, että kotona saa käyttää kerralla ainoastaan yhtä puhelinta”, hän sanoo.

Teini-iässä kesät kuluivat asuntoautossa

Nakkila Golfin kasvatti asusteli teinivuosinaan kesät asuntoautossa Nakkila Golfin parkkipaikalla. Vuorinen ei kuitenkaan haaveillut ammattilaisurasta monen muun lahjakkaan golfarin tavoin.

“Olin realisti. Taisin päättää 17-vuotiaana, että minusta tulee golfopettaja”, hän sanoo.

Tavoitteet kävivät toteen ja nyt hän saa tehdä golfopettajan töitä ympäri vuoden.

Green feet hintavia Hua Hinissä

Golfkierroksen Hua Hinissä voi buukata edellisenä iltana lähettämällä Vuoriselle esimerkiksi messenger-viestin Facebookissa.

Juha-Matin kautta onnistui ongelmitta myös suomalainen lastenhoitaja golfkierroksen ajaksi. Lasten golftuntiin sisältyi opetuksen lisäksi myös jätskiannokset klubilla.

Golf ei ole Hua Hinissä enää halpaa, mutta rahalle saa vastinetta.

Golfpakettiin sisältyy aina gree feen lisäksi kuljetukset hotellillta kentälle sekä caddie-maksu.  

Esimerkiksi kierros Black Mountainissa, joka on valittu Aasian parhaaksi golfkentäksi, maksaa caddien ja kyydin kanssa noin 100 euroa.

Golfkierrokseen Hua Hinissä kannattaa varata noin 70 -100 euroa. Huomattava säästö syntyy jos ajoittaa kierroksen iltapäivään (klo 14 jälkeen), jolloin green feen hinnasta saattaa tippua reilusti yli puolet.

Vuorisen kautta kannattaa kysellä myös hotellipaketteja. Hyvän neljän tähden hotellin saa parhaimmillaan hintaan 50 – 100 € yö.

Juha-Matti Vuorisen tavoittaa puhelimitse numeroista +358443026196 ja +66928086911 (thai). Hänen sähköpostiosoitteensa on juhamatti_vuorinen@hotmail.com

Etsi luettavaa