Hyppää sisältöön

HS: Paloheinä Golf haluaa laajentua 18-reikäiseksi

Paloheinä Golf sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingissä. KUVA: LASSI PEKKA TILANDER

Paloheinän golfkenttää halutaan laajentaa 18-reikäiseksi. Nykyään golfkentällä on yhdeksän reikää.

Keskeisellä paikalla Kehä I:n tuntumassa sijaitseva Paloheinä Golf haluaa laajentua, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Paloheinä Golf on vuokramailla. Maat omistaa Helsingin kaupunki.

Lehden mukaan asemakaavan valmistelussa arvioidaan kentän laajentamisen vaikutuksia muun muassa luontoon, virkistykseen, maisemaan, kulttuuriperintöön ja liikenteeseen.

Kenttä laajenisi lähelle keskuspuistoa, joka on on suojeltu metsäalue. Helsingin Sanomien mukaan luonnonsuojelualueella ja Niskalan pelloilla on useita arvokkaita luontokohteita sekä uhanalaisia luontotyyppejä, jotka pitää huomioida suunnittelussa.

Ehtona laajenemiselle on, että alueen suojeltuja luontoarvoja ei saa merkittävästi heikentää.

Laajenevan golfkentän alueelle ei kuulu Torpparinmäen asuinalueen suunnalla oleva virkistysalue. Helsingin Sanomien mukaan suunnitelmassa on huomioitu, ettei kenttä aiheuta vaaraa alueen ulkoilureittien käyttäjille.

Talvisin Paloheinässä kulkee hiihtolatuja, jotka lienevät kävijämäärällä mitattuna Suomen suosituimmat. Jo nyt hiihtoladut kulkevat rangen takaosan poikki. Jatkossa golfkentän aukiolo sovitettaisiin yhteen Paloheinän latujen ylläpidon kanssa.

Paloheinässä on suositun rangen lisäksi yhdeksän reiän jokamieskenttä. Lisäksi Paloheinässä on tekonurmella toteutettu lyhyt pitch and putt -kenttä.

Paloheinän yhdeksän reiän kentän on suunnitellut Lassi Pekka Tilander.

Mikäli laajeneminen toteutuu, Paloheinästä tulisi kolmas 18-reikäinen kenttä Helsingissä. Kaksi muuta ovat Tali ja Vuosaari Links.

Etsi luettavaa