Hyppää sisältöön

HS: Golfosakkeita eurolla ostanut sai tuomion velallisen epärehellisyydestä

Eurolla golfosakkeita ostanut mies tuomittiin käräjäoikeudessa sakkoihin.

Varaton mies vainusi rahaa, kuunteli kavereita ja osti eurolla golfosakkeita. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus ei niellyt varattoman miehen selityksiä, vaan tuomitsi 72-vuotiaan sakkoihin.

Ulosotossa ollut maksukyvytön mies osti helmikuussa 2016 neljä Tammissaaressa sijaitsevan Eke Golf Oy:n osaketta yhdellä eurolla. Marraskuussa 2021 hän sai käräjäoikeudesta tuomion velallisen epärehellisyydestä, kun vastikkeita oli jäänyt maksamatta yli 10 000 euron edestä.

Helsingin Sanomien uutisen mukaan käräjäoikeus katsoi, että osakkeiden osto pahensi hänen taloudellista asemaansa entisestään, sillä mies oli osakkeita ostamalla lisännyt perustettomasti velvoitteitaan.

Mies osti osakkeet siten, että niistä oli maksettu vastikkeet kyseiselle vuodelle. Sen jälkeen hän oli jätti vastikkeet maksamatta.

Kun vastikevelkoja oli kasautunut Eke Golf Oy:lle 12 460 euron edestä, velkojat tekivät miehestä rikosilmoituksen. Tammisaarelaisen golfkentän lisäksi velkojia olivat myös Traficom ja Nordgolf AB eli Nordcenter Golf & Country Club.

Mies perusteli kauppojaan oikeudessa sillä, että hän arveli osakkeiden arvon nousevan ja luottaneensa vaistoonsa. Helsingin Sanomien mukaan hän puolusteli näkemystään arvonnoususta myös sillä, että oli keskustellut asiasta pelaajien kanssa ja ”saanut myös vihiä kavereilta”.

Miehen puolustus ei vakuuttanut Länsi-Uudenmaan käräjäoikeutta, joka tuomitsi miehen 60 päiväsakkoon. Miehen tuloilla tämä tarkoitti 480:aa euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Etsi luettavaa