Hyppää sisältöön

Honkala upeasti toisena Tanskassa – päivän kohokohtana eagle-säkitys etubunkkerista

Matias Honkala on ollut tyytyväinen avauksiinsa Tanskan-kisassa. KUVA: GETTY IMAGES

Matias Honkala on huippuvedossa Challenge Tourin kisassa Kööpenhaminassa.

Matias Honkala jakaa toista sijaa kahden kierroksen jälkeen Copenhagen Challenge -kisassa. Kyseessä on sipoolaisen kauden ensimmäinen turnaus Challenge Tourilla.

Honkala on tuloksessa -7 (70-67). Kärjessä oleva isäntämaan Alexander George Frances on lyönnin edellä. Honkalan kanssa toista sijaa jakavat Etelä-Afrikan Casey Jarvis ja Yhdysvaltain Julian Suri.

Kymppireiältä startannut Honkala pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää kolme alle parin tehtyään birdiet kahdelle par 5:lle ja yhdelle par 4:lle. Kolmosreiälle tulleen eaglen ja viidennen reiän birdien jälkeen hän oli kierrostaan jo kuusi alle parin.

Bogi päätösreiälle (par 4) pudotti 24-vuotiaan jaetulta johtopaikalta. Ainesta oli parempaan, sillä Honkala oli viheriöllä kahdella lyönnillä.

”Päätösreiän bogi oli kyllä hölmö. Se kääntyi 3,5 metrin birkkuputista bogiksi, ei sen kummempaa”, Honkala harmitteli.

Mutta päivän ainoa eagle olikin sitten sitäkin hienompi.

”Eaglen laitoin etubunkkerista sisään — ihan säkitettävän näköinen paikka oli”, hän veisteli.

Viikonloppuun Honkala kertoi lähtevänsä rennoin fiiliksin. Varsinkin avaukset ovat toimineet hyvin, mikä on mahdollistanut hyvän tuloksen tekemisen.

”Viikonloppuna yritetään nauttia pelistä niin kuin tähänkin asti, ja toivottavasti pääsisi vielä vikana päivänä pelaamaan voitosta”, sanoo Honkala, joka on sijoittunut parhaimmillaan kolmanneksi tällä tasolla.

Viidentenä kisassa on Italian Matteo Manassero, joka pelasi tänään päivän parhaan tuloksen: 64 (-8). Entinen ihmelapsi on tuloksessa -5 (75-64) eli kaksi lyöntiä Honkalaa ja kumppaneita perässä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa