Honkala putosi kolmanneksi Copenhagen Challengessa: ”Fiilikset ovat hyvät, vaikka voitto olisi pitänyt ottaa”

Matias Honkala ei onnistunut ottamaan uransa ensimmäistä Challenge Tour -voittoa. KUVA: GETTY IMAGES

Matias Honkala putosi kolmanneksi Kööpenhaminassa pelatussa Challenge Tourin kilpailussa. Hän lähti päätöskierrokselle kuuden lyönnin johdossa.

Matias Honkala ei onnistunut säilyttämään johtoaan Copenhagen Challenge -kisassa. 24-vuotias lähti päätöskierrokselle peräti kuuden lyönnin johdossa (-12), mutta maaliin tultaessa hänen ohitseen olivat menneet Italian Matteo Manassero ja Etelä-Afrikan Casey Jarvis.

Honkala oli vielä neljän reiän jälkeen kierrosta yhden alle parin ja selvässä neljän lyönnin johdossa, mutta sitten suomalaiselle tuli heikko jakso, kun hän sortui kolmeen helppoon bogiin rei’illä 5–7. Kisan puolivälissä väkevästi aloittanut Jarvis oli jo noussut Honkalan kanssa tasoihin tulokseen -10 pelattuaan etuysin neljä alle parin ja Manasserokin rakensi nousua.

Kymppireiällä Honkalan niskaan tuli lisää kylmää vettä, kun hän teki tuplan. Birdiet rei’ille 12 ja 14 nostivat hänet takaisin voittokamppailuun mukaan Jarvisin ja Manasseron kanssa.

Hyvä kiri tyssäsi 15. reiän tuplaan. Kun samassa ryhmässä pelannut Manassero teki birdien, nousi kolminkertainen European Tour -voittaja tasatilanteesta kolme lyöntiä Honkalan edelle.

Lopussa Manassero ja Jarvis eivät sortuneet virheisiin, joten he kisan loppuun asti Honkalan edellä. Voiton vei lyönnin turvin Manassero, joka teki päätösreiälle birdien.

”Fiilikset ovat hyvät, vaikka voitto olisi pitänyt ottaa. Mutta ei sitä ihan niin vain oteta. Otetaan tästä oppia seuraavaan koitokseen”, Honkala sanoi GoGolfille.

”Manassero oli kyllä virheetön tänään ja voitto meni siltä osin oikeaan osoitteeseen. Rautalyönnit olivat tänään heikkoja, ja sitä kautta tuli tehtyä kierros vähän liian vaikeaksi itselleen.”, hän myönsi rehdisti.

Sivusi uran parasta tulosta

Selvän lyönnin johtoaseman säilyttäminen ei ole koskaan helppoa, varsinkin kyseessä on avauspelin suhteen haastava golfkenttä, jossa virheet kostautuvat helposti. Omat ja yleisön odotukset ovat korkealla, ja periaatteessa pelaajalla on vain hävittävää, kun kaikki odottavat ”helppoa” voittoa.

Honkalan tilannetta ei helpottanut se, että Jarvis ja Manasessero pelasivat sunnuntaina huippukierroksen. Manasseron bogittoman päätöskierroksen tulos oli 66 (-6) ja Jarvisin 67 (-7). Samaan aikaan Honkala löi 75 kertaa eli kolme yli parin.

Tulos oli lyönnin parempi kuin kärkiryhmän kolmannen jäsenen Andrea Pavanin. Italialainen putosi kakkospaikalta jaetulle 20. sijalle.

”Ei tietenkään ollut helppoa pelata, kun tiesin tilanteen, että kova johto on”, Honkala myönsi.

Honkalalle kilpailu oli kauden ensimmäinen Challenge Tourilla. Hän nousi kolmostilallaan kiertueen rankingissa 43:nneksi. Kauden päätteeksi rankingin 20 parasta pelaajaa nousee DP World Tourille.

Tanskassa Honkala myös sivusi uransa parasta Challenge Tour -sijoitusta.

Neljäs vuosi ammattilaisena

Honkalaa on pidetty yhtenä Suomi-golfin lahjakkaimmista pelaajista. Vuonna 2016 hänet valittiin juniorien Ryder Cupiin. Kaksi vuotta myöhemmin hän oli tärkeä lenkki historiallisen EM-kullan tuoneessa miesten joukkueessa, jossa pelasi myös vuoden Honkalaa vanhempi Sami Välimäki.

Honkala siirtyi ammattilaiseksi vuonna 2020. Hän pelasi ensimmäisen kilpailun ammattilaisena saman vuoden helmikuussa. Kuukautta myöhemmin maailma meni mullin mallin koronaepidemian vuoksi ja kaudesta tuli rikkonainen.

Vuonna 2021 Honkala pelasi jo 11 turnausta Challenge Tourilla sijoittuen kiertueen kokonaispisteissä 89:nneksi. Heinäkuussa Itävallassa hän tuli kolmanneksi, mutta muissa kilpailuissa ei mainittavaa menestystä tullut.

Viime vuonna hän sijoittui parhaimmillaan yhdeksänneksi pelaamassaan 13 kilpailussa. Sijoitus rankingissa oli 134:s, joten vauhtia täytyi lähteä hakemaan Nordic Leaguesta.

Alkukauden Nordic Leaguen kilpailuissa Honkala on ollut erinomaisessa vedossa. Hän on kiertueen rankingissa hienosti neljäntenä. Voittoa hän ei pohjoismaisella kierroksella onnistunut ottamaan, vaikka on ollut useassa kisassa mukana kärkikamppailussa.

Tänä vuonna hän pelaa CT-kisoja pitkälti Vierumäki Finnish Challenge -kisan villien korttien turvin, joten top 10 -sijoitus Tanskassa toi arvokkaan paikan ensi viikon Tsekin-turnaukseen, johon suomalainen luonnollisesti myös osallistuu.