Hyppää sisältöön

Honkala menetti voiton kolmella viimeisellä reiällä

Matias Honkalalla on kolme kilpailua aikaa varmistaa paikka Challenge Tourilla. KUVA: GETTY IMAGES

Matias Honkalalla on vielä kolme kilpailua aikaa nousta Nordic Leaguen rankingissa viiden parhaan joukkoon.

Gumbalde Golfklubbin kolme viimeistä reikää eivät olleet Matias Honkalalle suosiollisia hetki sitten päättyneessä Nordic Leaguen Destination Gotland -kilpailussa.

Kolmen kierroksen kilpailussa hän pelasi ne yhteensä kuusi yli parin, ja yhtä monta lyöntiä hän myös hävisi kisan voittajalle ja kiertueen ranking-ykköselle Björn Åkessonille.

Kentän muut reiät Honkala selvitti kilpailussa virheettömästi, mutta esimerkiksi 17. reiälle Honkala teki kaikilla kolmella kierroksella bogin. Niiden lisäksi hän teki eilen 16. reiälle bogin ja tänään hän sortui päätösreiällä (par 5) tuplaan.

Honkala päätyi yhteistulokseen -9 (67-65-69), kun Åkessonin tulos oli -15 (65-65-65). Kentän par on 70.

Åkesson kasvattaa voittonsa ansiosta johtoaan kiertueen rankingissa ja nousee varmuudella ensi kaudeksi Challenge Tourille, sillä kyseessä oli hänelle jo kauden kolmas voittonsa.

Honkala nousee puolestaan jaetun kuudennen sijan ansiosta kiertueen rankingissa yhden pykälän kymmenenneksi, mutta parempaankin oli aineksia, sillä vielä kaksi reikää ennen loppua hän oli tukevasti kiinni kauden viidennessä kolmossijassa. Neljän kolmosijan lisäksi hän on kertaalleen sijoittunut toiseksi pelaamassaan 14:ssä Nordic Leaguen kilpailussa.

Rankingissa Honkalan ero viidenteen sijaan kaventui hieman, vaikka ennen Gotlannin-kilpailua viidentenä ollut Peter Längfors nappasi Gotlannista toisen sijaan, sillä ranking-nelonen Tanskan Peter Launer Bæk ei pelannut lainkaan tällä viikolla. Honkalalla on eroa Bæekiin tämän viikon jälkeen 3 600 pistettä.

Rankingissa kolmantena ollut Andreas Halvorsen jakoi Honkalan kanssa kuudennen sijan, joten Honkalan ja neljänneksi pudonneen norjalaisen välillä ero säilyi noin 6 000 pisteessä.

Nordic Leaguen rankingin viisi parasta pelaajaa nousee ensi kaudeksi Challenge Tourille.

Kautta on vielä kolme kilpailua jäljellä. Ne pelataan kolmen seuraavan viikon aikana Aarhusissa, Malmössä ja Stegessä, joka sijaitsee Aarhusin tapaan Tanskassa.

TulospalveluNordic Leaguen ranking

Etsi luettavaa