Hyppää sisältöön

Honkala aloitti Portugalin Challenge Tour -kisan suomalaisista parhaiten

Matias Honkala aloitti Portugalin avoimet kaksi alle parin tulosella. KUVA: GETTY IMAGES

Matias Honkala ja Lauri Ruuska alittivat parin Portugalissa. Oliver Lindellillä ja Roope Kakolla oli vaikeampaa.

Challenge Tour -paikasta ensi vuodelle taisteleva Matias Honkala pelasi avauskierroksen Portugalin avoimissa tulokseen 70 (-2), mikä riittää jaettuun 31. sijaan.

Neljä birdieä ja kaksi bogia korttiinsa kirjauttanut sipoolainen on kiertueen rankingissa sijalla 86, joten pientä nousua vielä tarvitaan loppukauden aikana, jotta Honkala saisi kunnon kortin kiertueelle ensi kaudeksi.

Tällä kaudella hän on joutunut antamaan tasoitusta suurimmalle osalle kilpakumppaneista, sillä kilpailuja hänellä on takana vasta yhdeksän. Honkala pelaa kiertueella heikommalla kategorialla.

Kärkeen Honkalalla on eroa seitsemän lyöntiä, mutta yhdeksänteen sijaan vain kaksi. Top 10 -sijoitus tekisi eetvarttia, se toisi automaattisen paikan ensi viikon kilpailussa. Tällä hetkellä Honkala ei olisi mahtumassa omalla kategoriallaan Sveitsissä pelattavaan kilpailuun.

Myös Lauri Ruuska mahtuu 60 parhaan joukkoon. Vierumäki Finnish Challenge -voittaja pelasi tuloksen 71 (-1) monelle suomalaiselle golfmatkailijalle tutulla Royal Obidosin kentällä. Ruuska on rankingissa sijalla 29, kun 20 parasta nousee DP World Tourille.

Oliver Lindell 74 (+2) ja Roope Kakko 78 (+6) eivät lukeutuneet torstaina onnistujiin.

Kisaa johtaa isäntämaan Tomás Bessa tuloksella 64 (-9).

Tulospalvelu

Etsi luettavaa