Hyppää sisältöön

Honda Classic – Rickie Fowler varmaan johtoon

Rickie Fowler kertoi perjantaina, että hänen on voitettava enemmän kilpailuja. Lauantaina hän iski neljän lyönnin johtoon tuloksella -5, 65.

Lauantaina leuto ja lämmin keli antoi hyvän mahdollisuuden tehdä tulosta. Fowlerin kolmen kierroksen yhteistulos -13 on alhaisin kilpailun historiassa PGA Nationalilla. Neljän lyönnin päässä on vain englantilainen Tyrrell Hatton -9. Muu joukko on jo kuuden lyönnin takana tuloksessa -7. Kolmatta sijaa jakavat Emiliano GrillioSean O’Hair, Gary Woodland, Martin Kaymer ja Wesley Bryan

Rickien loistavat avauslyönnit ovat pedanneet mahdollisuuden huipputuloksille. Fowler pelaa tällä viikolla tuumaa lyhyemmällä draiverilla kuin tavallisesti. Mailan pituus on vain 43,5 tuumaa, mikä on noin 1,5 tuumaa tourin keskiarvoa lyhyempi. Hän kertoi perjantaina kuinka lyhyemmällä mailalla lyönnin ajoitus onnistuu helpommin. Maila ei jää yhtä helposti jälkeen vartalon liikkeestä. 

Lyhyemmästä mailasta huolimatta Fowler ei näytä menettäneen pituutta. Hän on draivitilaston kahdestoista 304 jaardin keskiarvolla. Avauslyöntien vaikutusta tulokseen arvioivassa Strokes Gained: Off the Tee tilastossa Rickie on neljäs. Kolmen kierroksen aikana hän on voittanut draiveilla neljä lyöntiä kilpailun keskiarvoon nähden. Sama neljän lyönnin etu on tullut myös raudoilla ja putterilla. 

Fowler pitää kolmen kierroksen kärkipaikkaa vasta neljättä kertaa urallaan. Rickie ei ole vielä pystynyt voittoon lähtiessään sunnuntaihin kärkipaikalta ja tilastot ovat tähän asti olleet surkeat, paras kierros on ollut 73. 

Tällä viikolla neljän lyönnin johto ja varma draivaaminen tuntuvat olevan voittoon johtava yhdistelmä. Mielenkiintoinen sunnuntai edessä. 

Leaderboard

Etsi luettavaa