Honda Classic käyntiin PGA Tourilla

Adam Scott puolustaa kilpailun voittoa.

Honda Classic pelataan Floridassa, Yhdysvaltain PGA:n päämajassa. Kisakenttänä on Jack Nicklauksen suunnittelema PGA National. Rory McIlroy ja Tiger Woods ovat sivussa selkävammojen takia, mutta kilpailussa on silti mielenkiintoinen lähtölista.

Martin Kaymer (-5) ja Ian Poulter (-4) pelasivat lähelle kilpailun kärkeä torstain avauskierroksella. Kaymerista ei paljoa kuultu kaudella 2016, vaikka hän sijoittui kymmenen parhaan joukkoon kahdeksan kertaa. Näistä sijoista vain yksi oli viiden parhaan joukossa ja viimeisin voitto on US Openista vuodelta 2014. Vaikka saksalainen ei ole onnistunut voittamaan, viimeinen missattu cut on lähes vuoden takaa.

Kierroksen jälkeen Kaymer kertoi pitävänsä PGA Nationalin haasteista. Hän sanoi, että kentälle oli mukavampi lähteä, kun tiesi, ettei kärkivauhtiin yltääkseen täydy tehdä hurjaa määrää birdejä. Tilastollinen ero Kaymerin pelissä huippuvuosiin verrattuna on putti. Kausiin 2010 ja 2011 verrattuna hän käyttää yhden lyönnin enemmän per kierros griineillä. Neljä lyöntiä kilpailua kohden on todella iso luku maailman huipulla, ja se tarkoittaa voittojen sijaan top 10 -sijoituksia.

GettyImages

Poulter palaa PGA Tourille pitkästä aikaa. Hän pelaa kilpailussa loukkaantumisesta saadulla kategorialla. Poulterin on tienattava kymmenessä kilpailussa noin 300 000 dollaria, jotta hän säilyttäisi pelioikeuden PGA Tourilla. 41-vuotias Poulter on ollut sivussa reumatismista johtuneen jalkavamman takia.

Rickie Fowler aloitti kotikilpailunsa hyvin tuloksella 66 (-4). Kilpailun voittoa puolustava Adam Scott on tuloksessa -2.

Johdossa on temppulyönneistään tunnettu tulokas Wesley Bryan (-6), joka otti uran ensimmäisen top 5 -sijoituksen viime viikolla Kaliforniassa.