Hyppää sisältöön

Hole-in-onet veljeksille perättäisillä lyönneillä: ”Yöunet jäivät lyhyiksi”

Samuli (vas.) ja Saku (oik.) Nykänen tekivät suomalaisen golfin historiaa Vierumäellä

Saku ja Samuli Nykänen onnistuivat sunnuntaina tekemään kotikentällään Vierumäen Classicilla holarit seitsemännellä reiällä, jolla on mittaa 121 metriä. Vierumäellä on tehty kahdella kentällä kauden aikana jo 11 hole-in-onea. Videolla Nykästen juhlintaa onnistumisten jälkitunnelmissa.

Vierumäen Classic-kentällä koettiin sunnuntaina kahden lyönnin tapahtumasarja, jollaisia Suomessa tapahtuu hyvin harvoin. Veljekset Samuli ja Saku Nykänen Heinolasta tekivät hole-in-onet kentän seitsemännellä, 121-metrisellä reiällä.  25-vuotias Saku osui ensin rautaysillään, vuotta vanhempi Samuli hetkeä myöhemmin pitchingwedgellään.

”Uskomattomaltahan tämä tietty tuntuu, ihan hullulta. Onneksi seurueeseemme oli tullut mukaan kolmas pelaaja ja hänen seuralaisensa”, Samuli Nykänen kertoi maanantaina GoGolfille.

Suomessa on tehty aiemminkin samassa ryhmässä perättäisillä lyönneillä hole-in-onet, mutta toimituksen tiedossa ei ole tapausta, jossa onnistumiset olisivat osuneet veljeksille.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Veljekset iskivät holarin perättäisillä lyönneillä @vierumaki – mitkä ovat todennäköisyydet?

Henkilön GoGolf.fi (@gogolffi) jakama julkaisu Heinä 29, 2019 kello 12.30 PDT

”Classicille meillä on pelioikeus, ja siellä tulee pelattua pari kertaa viikossa.  Parantamisen varaa on vielä paljon, selkeä tavoite on päästä händärin osalta singel-lukuihin lähitulevaisuudessa, tasoituksella 15,7 pelaava Samuli suunnittelee.  Pikkuveli Sakun tasoitus on 13.

Kun tieto kahdesta holarista  meni sosiaalisen median kautta ulos, alkoi yhteydenottoja ja onnitteluja tulla Nykäsen veljeksille.

”On tämä huomattu ja sitä ihmetelty. Siinä vaiheessa kun onnistumiset tuli ja pantiin videoet pyörimään, tuskin olisin osannut kertoa edes missä olemme. Ilta ja yön ensimäiset tunnit menivät myös tokkurassa, vasta yhden jälkeen yöllä taisin ensimmäisen kerran nukahtaa”, Samuli Nykänen kertaa juhlapäivän kulkua.

Vierumäellä jo 11 holaria 

Classic Golfilla tehdyt holarit olivat loistava alku Vierumäen kauden tärkeimmälle viikolle.

”Oli tietysti mukava uutinen joka sai hymyn monille huulille. Nykästen veljesten hole-in-onet olivat Classicilla kauden kolmas ja neljäs. Cookella onnistumisia on ollut jo seitsemän, joten kokonaismäärä 11 on upea. Toivottavasti Vierumäki Finnish Challengessa saataisiin sarjaan jatkoa”, toivoi Golfyhtiön toimitusjohtaja Jan Ruoho.

Vierumäki Finnish Challenge käynnistyy torstaina. Maanantaina pelataan 27 osallistujan voimin karsinta, jonka ykkönen saa paikan varsinaiseen tapahtumaan.Keskiviikkona on vuorossa pro-am.

Vierumäki Finnish Challenge

Etsi luettavaa