Hyppää sisältöön

Hirsalassa tutustutettiin aloittelijoita lajiin kentällä

Green card -kursseilla leivotaan uusia golfareita.

Kymmenet ensikertalaiset, golfin joskus aloittaneet ja lopettaneet sekä golfia vain vähän harrastavat saivat kipinän golfaamiseen, kun Kirkkonummella sijaitseva Hirsala Golf päästi kaikki halukkaat pienen harjoittelun jälkeen kokeilemaan pelaamista varsinaisella kentällä.

Hirsala Golf järjesti sunnuntaina 19.5.2019 tutustumispäivän, jonka aikana pääsi perusoppien jälkeen kentälle pelaamaan kokeneemman kummipelaajan kanssa. Hirsalan prot Nigel Miller ja David Brumpton auttoivat tutustujia lyömisen kanssa, minkä jälkeen pelaamisen käytäntöjä paremmin tunteva harrastaja opasti tutustujille turvallisen ja ripeän pelin perusteet kentällä.

Kenttää pelattiin 4-5 reiän osissa ja mukaan mahtui myös aktiiviharrastajia, jotka kiersivät puolikkaan kierroksen tai täydet 18 reikää. Aurinkoinen ja sopivan lämmin sää takasi hyvät peliolosuhteet kaikille osaamistasoon katsomatta, ja aiemmin samalla viikolla järjestetyn Finnish Tour -ammattilaiskilpailun myötä kenttäkin oli loistokunnossa.

Aloittelijoita opastaneen pron Nigel Millerin mukaan tapahtumasta sai hyvän ensikosketuksen lajiin, eikä päivän aikana olisi ehtinyt opettaa useampaa pelaajaa kuin Hirsalan harjoitusalueella sunnuntaina nähtiin. Ensikertalaisten jännittyneet ilmeet muuttuivat päivän mittaan iloisiksi, kun pallot alkoivat lentää ensin rangella ja sitten kentällä.

Vapaaehtoiset hirsalalaiset opastivat aloittelijoita kentällä ja Diswest Golf toimitti lainamailoja pelaajien käyttöön.

”Halusimme tarjota kaikille mahdollisuuden ottaa ensikosketuksen golfiin pelinä ja liikuntana, ei pelkkänä pallon lyömisenä”, sanoo Hirsala Golfin palvelupäällikkö Esa Hukkanen ja jatkaa:

”Golfiin on vaikea rakastua rangella huitomalla. Kentällä sen sijaan aloittelijakin saa helposti onnistumisen kokemuksia, jotka edesauttavat lajin pariin jäämistä.”

Hirsala Golfin toimitusjohtaja Essi Liljemark on samoilla linjoilla:

”Tarvitsemme lajin pariin lisää innostuneita harrastajia. Ei riitä, että aloittelijan käteen laitetaan green card ja toivotetaan onnea matkaan, vaan peli-ilon täytyy löytyä oman tekemisen kautta.”

Innostuneimmat kokeilijat voivat jatkaa harrastusta suorittamalla Green Cardin esimerkiksi maanantaina 3.6.2019 alkavalla kurssilla. Kurssin osallistumismaksu sisältää myös Hirsalan jäsenyyden ja yhden kierroksen kentällä.

Lähde: Hirsala Golf tiedote

Etsi luettavaa