Hyppää sisältöön

Hills erittäin upeassa kevätkunnossa – kenttien uudet nimet on vedetty korttipakasta

Hillsin viheriöt olivat paremmassa kunnossa kuin etukäteen uskalsi odottaa.

Hills by GoGolfiin on tehty talvella on tehty paljon uudistuksia, joista näkyvin on klubitalon alakerran remontti. Tyylikäs interiööri antaa erinomaisen ensivaikutelman, joka jatkuu keväisellä kentällä.

Hill Side Golf tunnetaan nyt nimellä Hills by GoGolf. Klubitalon ja brändin uudistuksen lisäksi myös kenttien nimet ovat vaihtuneet.

Entinen Valley on nyt Punaiset ja Hill tunnetaan nyt nimellä Mustat. Nimet on vedetty korttipakasta, joten Punaiset-kenttää muodostuu Ruutu- ja Hertta-kentistä ja Mustien ysit tunnetaan nyt Ristinä ja Patana.

Lisäksi viiden reiän par 3 -radan uusi nimi on Jokeri aiemman Piccolon sijaan.

Klubitalon alakerran remontti on erittäin onnistunut. Aiemmin klubitalon ravintola sijaitsi kakkoskerroksessa, mutta nyt tilaa ravintolapöydille on tehty alakertaan purkamalla kaksi huonetta. 

Hills by GoGolfin klubitalon alakerta on uusittu onnistuneesti.

Hills by GoGolfin klubitalon alakerta on uusittu onnistuneesti.

Hills by GoGolf

Jatkossa kakkoskerrosta voidaan käyttää ravintolasalina suuremmissa  tapahtumissa.

Uudistustyöt jatkuvat myös pihalla, kun puttiviheriön ja Pata-kentän ykkösen tiin välimaastoon rakennetaan auringossa kylpevää terassia.

Uudistusten takana on GoGolf-konserniin kuuluva GoGolf Operations, joka alkoi pyörittää Hillsin toimintaa tänä vuonna. Muut GoGolf-kentät ovat Kurk Golf, GoGolf Isosaari ja Hirvensalon Golf, joihin myydään kuukausimaksullista GoGolf Play -pelioikeutta.

Punaiset-kenttä aukesi suomalaisista kentistä ensimmäisten joukossa, ja viime perjantaina aukesi Mustat. Kävimme pelaamassa Mustat-kentän lauantaina aamulla.

Kentän kunto?

Aurinko paistaa ja linnut laulavat, kun avaukset paukkuvat klubirakennuksen edestä starttaavalta ykkösen tiiltä. Pata-kentän ykkönen on lyhyt par 4, joka taipuu kevyesti oikealle: kaikin tavoin leppoisa avausreikä.

Väylillä nurmi ei tietenkään vielä viherrä samalla tavalla, mutta pallot makaavat pinnassa ja siitä on helppo jatkaa peliä.

Hillsin väylät olivat erinomaisessa kevätkunnossa.

Hillsin väylät olivat erinomaisessa kevätkunnossa.

Jussi Miettinen

Sen sijaan viheriöillä suu loksahtaa auki. Nurmipinta on ajankohtaan nähden erittäin hyvässä kunnossa, ja pienistä ilmastuskoloista huolimatta pallo rullii pintaa pitkin loogisesti ilman pomppuja ylös tai sivulle – ja sama toistuu käytännössä kaikilla viheriöillä.

Kenttä ei ole lainkaan märkä, joten kengät ja sukat pysyvät kuivana. Vaikka käytössä on talvisääntö, siihen ei tarvitse pahemmin turvautua.

Koska nurmi ei vielä kasva, karheikot ovat lyhyitä ja peliä on helppo jatkaa, jos pallo ei osuu väylään. Bunkkerit ovat hyvässä kunnossa. Hiekkaa on tasainen määrä (ainakin niissä bunkkereissa, joissa vierailimme), ja väyläbunkkereissa hiekka on sopivan jämäkkää.

Millainen layout?

Mustat on lyhyehkö kenttä, jota klubipelaajat osaavat arvostaa sen pelattavuuden ja kauniiden  maisemien ansiosta. 18 reikää kiertäessä ensin pelataan Risti- ja sitten Pata-kenttä.

Ensimmäisillä rei’illä on hieman korkeuseroja. Ykkönen lyödään auki lievään alamäkeen, kakkosen (kentän pisin par 5) viheriö on hieman ylempänä. Rangen vierestä kulkeva kakkonen kääntyy ensin loivasti oikella, mutta lopussa väylä kääntyy puolestaan vasemmalla. Viheriölle päästäkseen pitää ylittää vesieste.

Kolmonen on lyhyt par 4, jossa on dogleg vasemmalle, eikä tiiauspaikalla kannata tarttua edes puumailaan. Nelonen on Mustien pisin par 3, joka on valkoisilta 177 metriä lievään ylämäkeen.

Väylät 5–7 ovat edestakaisin kulkevia lyhyehköjä par 4 -reikiä. Kahdeksikko on 100-metrinen par 3, joka lyödään jyrkkään ylämäkeen. Sitä seuraa Padan viimeinen reikä: alamäkeen avattava par 5.

Uusitun taukokioskin jälkeen alkaa Risti-kenttä.

Sen ykkösreikä on lyhyt par 4, jossa on dogleg oikealle. Haastavuutta lisää se, että väylä on kapea. Vaikka tiillä ei voi tarttua puumailaan, avauslyönnin saaminen väylään on yllättävän vaikeaa.

Risti-kentän ykkösreiän kupeessa on taukokioski Blackjack Bar.

Risti-kentän ykkösreiän kupeessa on taukokioski Blackjack Bar.

Juha Tuukkanen

Risti-kenttä kulkee pitkälti mäen päällä. Lyöntien välillä kannattaa katsella korkealta kauniita maalaismaisemia, joista kenttä on kuuluisa. Näköalat ovat sellaiset, että mieli lepää.

Suurin osa väylistä kulkee mäen päällä maastossa, jossa on sopivasti korkeuseroja.

Mieleen rei’istä jäävät ykkösen lisäksi kolme muuta reikää: Viitonen on lyhyt mutta vaikea par 4, jossa vesiesteet ovat pelissä sekä avauksessa että lähestymisessä. Kuutonen on banaanin muotoinen, lyhyt par 5, jonka avaus lyödään suureen alamäkeen ja avaus uudestaan ylämäkeen. Myös Risti-kentän toinen par 5 (takaa 485 m) on jännällä tavalla kiehtova reikä, jossa väylän laidalla olevat kaksi korkeaa mäntyä luovat hauskan visuaalisen ilmeen.

Hillsin Mustat-kentällä on jonkin verran korkeuseroja.

Hillsin Mustat-kentällä on jonkin verran korkeuseroja.

Jussi Miettinen

Yhdeksikkö on kentän pisin par 4 (takaa 377 m). Avaus kannattaa lyödä riittävän  pitkälle nähdäkseen mäen alla sijaitsevan viheriön ja lipun.

Koska kenttä on lyhyehkö, tuloksen tekeminen ja tasoituksen pudottaminen ovat mahdollisia alkukaudestakin, kun karheikko ei vielä kasva kunnolla. Luvassa onkin paljon onnistumisen elämyksiä hyvässä kevätkunnossa olevalla kentällä.

Mahtuuko pelaamaan?

Monen muun kentän tapaan Hillsiin kannattaa varata aika hyvissä ajoin, jos haluaa pelata haluamaansa ajankohtaan viikonloppuna, mutta arkisin Hillsin kentillä on hyvin tilaa.

Täksi vuodeksi Hillsiin on otettu käyttöön kanadalaisen Lightspeed-nimisen ohjelmistotalon Chrono Golf -ajanvarausjärjestelmä. Sama ajanvarausjärjestelmä on käytössä myös toisella GoGolf-kentällä eli Kurk Golfissa sekä Peuramaalla sekä myös monella Virossa sijaitsevalla kentällä.

Järjestelmä toimii toistaiseksi englannin kielelläm, joten lyhyet ohjeet ovat paikallaan.

  1. Chrono Golf -järjestelmään luodaan aluksi oma tili. Jos sinulla on jo tili, kirjaudu sisään.
  2. Rekisteröitymisen tai kirjautumisen jälkeen, valitse golfkenttä, jolla haluat pelata.
  3. Valitse päivämäärä, milloin haluat pelata.
  4. Valitse kyseiseltä golfkentältä se kenttä, jolle haluat lähtöajan varata.
  5. Määritä pelaajamäärä eli kuinka monelle haluat varata ajan. Valitse myös ryhmäsi jäsenten asiakastyypit (opiskelija, juniori tai vieraspelaaja).
  6. Tarkista lopuksi, että aika varauksen tiedot ovat oikein ja vahvista varaus. Säät varausvahvistuksen sähköpostiin.

Hills by GoGolfin kotisivut

Hills by GoGolf on osa GoGolf-konsernia.

Etsi luettavaa