Hyppää sisältöön

Hill Side Golf hakeutuu konkurssiin – eilisessä yhtiökokouksessa ei löytynyt uutta hallitusta

Vihdissä sijaitseva Hill Side Golf aukesi vuonna 2005.

Hill Side Golfin taival on päättymässä konkurssiin. Vihdissä sijaitsevalle 36-reikäisellä oli velkaa yli  4 miljoonaa euroa.

VIHDISSÄ SIJAITSEVA Hill Side Golf hakeutuu konkurssiin. Kenttä päätti asiasta eilen pidetyssä varsinaisen yhtiökokouksen jatkokokouksessa. Kokouksessa oli tarkoitus vahvistaa budjetti ja valita vastuuhenkilöt seuraavaan hallitukseen.

Vanhan hallituksen jäsenistä kukaan ei ollut halukas jatkamaan tehtävässään ja kun vapaaehtoisia jäseniä uuteen hallitukseen ei löytynyt, ei kokous katsonut enää järkeväksi käsitellä budjettia ja toimintasuunnitelmaa. Sen sijaan käsittelyyn tuli konkurssiin hakeutuminen.

GoGolf tavoitti Hill Side Golfin hallituksen jäsenen, asianajaja Harry Hedmanin, joka johti puhetta eilisessä yhtiökokouksessa. Hänen mukaansa yhtiökokous oli hämmästyttävän yksimielinen asiassa.

”Asiassa ei oikeastaan käytetty puheenvuoroja puolesta tai vastaan. Yksimielisyys oli hämmästyttävä”, Hedman sanoi.

Hedman piti yllättävänä sitä, että uuteen hallitukseen ei enää löytynyt uusia jäseniä.

 

HILL SIDE GOLFIN taloustilanne on ollut pitkään kehno. Sillä on velkaa noin 4–4,5 miljoonaa euroa. Tästä oli erääntymässä helmikuussa 3 miljoonan euron lainaerä. Kentän päärahoittaja on Handelsbanken.

Hill Side Golfin hallitus vaihtui vuosi sitten. Hallitus, jonka puheenjohtajana toimi Tony Salmelainen, oli luonut uuden strategian, jossa kenttä olisi siirtynyt markkinaehtoiseen pelaamiseen.

Viime vuonna osakkaille tarjottiin mahdollisuutta luopua vastikevelvollisuudestaan 1 200 euron muuntomaksua vastaan. Noin 170 osakasta ehtikin maksaa muuntomaksun, mistä Hill Side Golf sai kerättyä kassaansa tuloa reilut 200 000 euroa.

Muuntomaksuista kerättyjen rahojen siivittämänä Hill Side Golfin liikevoitto oli vuoden 2018 talousennusteen perusteella 200 000 euron plussalla. Rahoituskulujen jälkeen tulos olisi ollut ennusteen mukaan 70 000 euroa positiivinen. Kentän liikevaihto viime vuonna oli ennusteen mukaan 1,6 miljoonaa euroa.

Harry Hedman kertoi GoGolfille, että hallitus olisi halunnut neuvotella pankin kanssa uusiksi helmikuussa erääntyvät kolmen miljoonan euron erän, mutta neuvotteluissa ei päästy yksimielisyyteen. Hänen mukaansa toimintaa rasitti se, että kolmen miljoonan euron velkaerä piti neuvotella uusiksi joka vuosi.

”Se oli hyvin raskasta, kun sen joutui vuodesta toiseen tekemään”, Hedman sanoi. ”Pääpaino toiminnassa oli siinä, että miten saataisiin pankin rahat kasaan.”

Hill Side Golfin hallitus pyrki neuvottelemaan pankin kanssa rahoituksen järjestämisestä siten, että velkaa olisi voitu hoitaa pitkäjänteisemmin. Hedmanin mukaan se olisi parantanut merkittävästi kentän toimintaedellytyksiä.

”Kun siihen ei saatu tukea pankilta, niin katsoimme (hallitus) ettemme voineet enää jatkaa”, Hedman sanoi.

Hill Side Golf aikoo jättää konkurssihakemuksen käräjäoikeuteen lähipäivinä.

”Kenttä on jo lopettanut normaalin liiketoimintansa.”

 

HILL SIDE GOLF aukesi vuonna 2005 ja reikiä oli tuolloin 27. Myöhemmin se laajeni vielä yhdeksällä reiälä. 18-reikäisten Hill- ja Valley-kenttien lisäksi kenttäyhtiö pyöritti viiden reiän par 3 -kenttää.

Hill Side Golf tuli tunnetuksi myös järjestämästään LETAS- eli Ladies European Tourin haastajakiertueen kisasta. Kisa pidettiin Hill Side Golfissa useana vuonna peräkkäin. Viimeisen kerran kisa järjestettiin Vihdissä vuonna 2017.

Hill Side Golfin palveluksessa on yhteensä kuusi vakituista työntekijää. Kesällä työntekijöiden määrä on noussut 30–40 henkilöön kausityöntekijät mukaan lukien.

GoGolf tavoitti Handelsbankenin edustajan Aku Dunderfeltin, mutta hän ei voinut kommentoida asiaa pankkisalaisuuteen vedoten.

”Jos yhtiö konkurssihakemuksen jättää, niin pesänhoitaja ottaa asian hoitaakseen ja asia etenee sen jälkeen normaalin konkurssimenettelyn mukaisesti”, Dunderfelt sanoi.

Etsi luettavaa