Hyppää sisältöön

Hill Side Golf Clubin jäsenet treffaavat terassilla ja suuntaavat pelimatkalle Ruotsiin: ”Seurassa on kiva pelata”

Hills by GoGolfin kentillä pelaavien ja Hill Side Golf Clubin jäsenten keskuudessa nuorten osuus on kasvanut merkittävästi kahden viimeisen kauden aikana. KUVA: GOGOLF

Hill Side Golf Club toimii aktiivisesti sen eteen, että yhä suurempi osa nopeasti kasvaneesta jäsenmäärästä saisi yhteisistä tapahtumista kentällä ja klubilla hyvää oloa ja virikkeitä harrastukseensa.

Kun Vihti Hill Side Golf & Country Club Oy sai konkurssin jälkeen 2020 uuden omistajan, tehtiin yhtiön, operaattorin ja golfseuran välillä selkeä kirjallinen sopimus siitä, miten pelaajille ja jäsenille palveluja tuotetaan.

Hills by GoGolfin pelattujen kierrosten määrä, sekä vuonna 2003 perustetun seuran, Hill Side Golf Clubin jäsenmäärät kasvoivat kaudella 2021 ennätyksellisiin lukuihin.

Elokuussa 2021 jäsenmäärä oli hieman vajaat 2 000.

”Meille rakentui golfyhtiön kanssa sama näkemys siitä, mitä tavoittelemme. Aktiivisesti toimiva seura on erittäin tärkeä voimavara golfkeskuksessa”.

”Haluamme tarjota Hillsin jäsenille moninaista yhteistä toimintaa, saada heidät tuntemaan Hillsin toiseksi kodikseen, johon on aina mukava tulla harrastamaan, tapaamaan tuttuja usein itselleen uusiakin ihmisiä”, seuran puheenjohtajana toista kautta toimiva Pirjo Sianoja-Laine linjaa.

Sianoja-Laine asuu Vihdissä, golfia hän on pelannut 15 vuotta. Toisella alalla aiemmin työskennellyt aviomies vaihtoi lajista innostuneena golfkentänhoitajan töihin Hillsiin.

”Minä nautin asioiden järjestämisestä, golfissa erityisesti sen sosiaalisesta puolesta. Meillä on hallituksessa ja seuran jäsenistössä aktiivisia ihmisiä, tekemisen meininki ja positiivinenhenki päällä. Tuntuu palkitsevalta kehittää toimintaa ja innostaa ihmisiä yhteisiin rientoihin”, Sianoja-Laine jatkaa.

Tärkeänä aisaparina puheenjohtajalle toimii toinen seuran kapteeneista, Satu Eckhardt.

”Hills on minulle erittäin rakas paikka. Lähdimme mieheni kanssa ensimmäisten joukossa mukaan, kun golfkeskusta alettiin 2000-luvun alussa suunnitella.”

”Seuratoiminnan suurin voimavara rakentuu yleensä siitä, että suurella osalla golfareista on tarve ja tahtotila tehdä ja kokea asioita yhdessä”, Eckhardt muistuttaa.

Terassitreffeillä tutustutaan

Hillsissa on kaksi mainiota ja hyväkuntoista kenttää, tasokkaat harjoitusalueet ja remontin jälkeen entistä kotoisampi, tilava klubitalo.

Golfkeskukseen saavuttaessa klubitalon täysin uusittu terassi jää ensisilmäyksellä mieleen näyttävyydellään.

”Terden laajentaminen ja uudeksi suunnittelu on ollut kympin arvoinen toteutus. Se vetää magneetin tavoin ihmisiä puoleensa ennen, ja nimenomaan jälkeen kierroksen”, Sianoja-Laine myhäilee.

”Järjestämme säännöllisiin väliajoin terassitreffejä jäsenistölle. Tavoite on tutustuttaa ihmisiä keskenään. Uusille jäsenille, vanhemmillekin löytyy tätä kautta monasti myös peliseuraa”, muistuttaa Eckhardt.

”Jäsenistön palaute ja ideat toiminnan kehittämiseksi ovat kullanarvoisia. Keskustelu ajautuu luonnollisesti välillä golfyhtiön asiohin, lajin ulkopuolellekin. On ollut todella upeaa havaita, kuinka paljon ihmisillä on sydämellään lajiin ja pelaamiseen liittyviä kysymyksiä, ajatuksia ja toiveita.”

Pelimatkalle Ruotsiin

Hill Side Golf Clubin perustehtäviin lukeutuvat luonnollisesti seuran mestaruuskilpailujen, lukuisten seuraotteluiden ja muiden aktiviteettien järjestäminen.

”Meillä on aika hulvaton ja ennakkoluuloton tapa tehdä normaalista poikkeaviakin asioita. Tästä on esimerkkinä palkintojenjakotilaisuudessa käynnistynyt bingon pelaaminen, joka sai suuren suosion kevyenä ajanvietteenä. Puheenjohtaja Pirjo on loistava tunnelman nostattaja bingoemäntänä”, Eckardt kehaisee.

Vihdissä sijaitseva Hill Side Golf on saanut uuden omistajan.
Hillsin molempien kenttien viheriöt ovat jo hienossa kunnossa vaikean talven ja kylmän kevään hidastettua alkukaudesta niiden nousemista totutulle tasolle.

Pirjo Sianoja-Laine oli ideanikkarina heittäessään alkukaudesta Kapteenien maljan palkintojenjaossa ilmaan ajatuksen seuran järjestämästä Tukholmaan suuntautuvasta pelimatkasta.

”Tämä lähti heti lentoon. Kymmenen kättä nousi välittömästi pystyyn. Matka päätettiin toteuttaa, se myytiin varsin nopeasti loppuun.”

Heinäkuun lopulla 28 Hill Side Golf Clubin jäsentä, joilla on GoGolf Play -pelipaketti, matkustaa Turun kautta Tukholmaan pelaamaan ja nauttimaan yhdessäolosta kolmen päivän ajaksi.

Yhteistyö GoGolfin kanssa takaa ryhmälle ilmaiset pelit Golfstarin operoimilla kentillä Tukholman alueella

Sama, erittäin merkittävä etu, on kaikkien GoGolf Play -asiakkaiden hyödynnettävissä: Lue lisää

”Ryhmämatkaa suunnittelevien on hyvä muistaa, että vahvistukset peliajoista saa 30 vuorokautta ennen pelipäivää. Meidän toivelistallamme olivat Lindö Dal, Waxholm, sekä Kungsängen”, Sianoja-Laine antaa ohjeistusta GolfStarin kentille matkaa suunnitteleville.

Kungsängen on näistä golfkeskuksista kuuluisin. Se isännöi vuosien 1998-2005 aikana DP World Tourin Ruotsin osakilpailua peräti neljä kertaa.

”Matka on tietysti jo osallistujien ajatuksissa ja ennakkovalmisteluissa käynnistynyt. Ohjelmaa matkalle, illanviettoihin ja kierroksille on rakenneltu huolella tietokilpailuista ja kierrokselle valmistavista jumpista alkaen”, Eckhardt kertoo.

Hills by GoGolf -kentällä toimivan Hill Side Golfin jäsenyys on Suomen edullisin Kurk Golfin kanssa vuonna 2021.

Seuratoiminta antaa elinvoimaa golfkeskuksille

Pirjo Sianoja-Laine ja Satu Eckhardt muodostavat Hillsissa melkoisen energiapakkauksen yhdessä ja erikseen.

Yhden täytyy palaa, jotta muut syttyisivät.

Tämä parivaljakko puhuu paljon mutta asiaa. Kaiken lisäksi innostavasti ja hehkuttaen omaansa kohtuullisesti sortumatta ylisanoihin.

”Hassua sinällään, että emme edes käytännössä tunteneet toisiamme vielä ennen edelliskauden alkua. Seuratoiminta meidät yhdisti. Ja yksi tärkeimmistä tavoitteista on se, että innostetaan yhä useampi Hillsissa pelaava mukaan. Kun seurassa on aktiivisia toimijoita ja toimintaa, se tuo uusia ihmisiä lajin pariin ja golfkeskukseen”, Eckhardt painottaa.

Satu Eckhardt kantaa syystäkin ylpeänä edustamansa seuran paitaa ja innostaa Vihdin Jokikunnalla pelaavia mukaan Hill Side Golf Clubin aktiviteetteihin.
KUVA: TEEMU TYRY

Vieraspelaajille ja Hills by GoGolfiin ensimmäistä pelikertaa suunnitteleville hänen viestinsä on ytimekäs.

”Tule rohkeasti kokemaan uutta. Kahden toisestaan poikkeavan kentän ansiosta meillä on lähes aina tilaa pelata. Varaa aikaa myös ruokailuun, sekä pelin jälkeiseen fiilistelyyn klubitalolla ja terassilla.”

”Golfkeskuksessa on hyvä pössis, rento ja nuorekas meininki, sekä puitteet kohdilllaan ”, Satu Eckhardt tiivistää lopuksi.

Hill Side Golf Club ry

Hills by GoGolf

Etsi luettavaa