Hyppää sisältöön

Hieno ele ET:ltä lento-onnettomuuden uhrien muistolle: Hiljainen hetki meni vahvasti kenialaispelaajan tunteisiin

Kim Koivu pelaa muiden pelaajien tapaan surunauha lippiksessään.

European Tourin pelaajat kiertävät tänään kenttää surunauhat hatuissaan. Lisäksi he viettivät aamulla hiljaisen hetken lento-onnettomuuden uhreille. Se kosketti syvältä kenialaista konkaripelaajaa.

European Tourin pelaajat kunnioittavat Ethiopian Airlinesin lennolla viime sunnuntaina kuolleiden muistoa tänään käynnistyneessä Kenya Openissa.

Lento oli matkalla Addis Abebasta Kenian pääkaupunkiin Nairobiin, mutta putosi nopeasti nousun jälkeen maahan. Kaikkiaan 157 matkustajaa ja miehistön jäsentä menehtyi turmassa.

Pelaajat pitivät aamulla hiljaisen hetken uhreille. Lisäksi heillä on hatuissaan musta surunauha.

Hiljainen hetki pidettiin samaan kellonaikaan, kun lennonjohtotorni menetti yhteyden koneeseen. Se keskeytti pelin niiden pelaajien osalta, jotka olivat jo ehtineet startata kierrokselleen ja ainakin kenialaisella Dismas Indizalla se meni tunteisiin, sillä onnettomuus kosketti hänen maataan.

”Olin kaksi alle parin ennen hiljaista hetkeä. Sen jälkeen löin pallon kauas vasemmalle ja tein kolme bogia putkeen”, 50-vuotias konkari totesi European Tourin sivuilla.

”Luulen, että rupesin miettimään kaikkia niitä ihmisiä, jotka menettivät henkensä, ja se tuntui minusta erittäin pahalta.”

Loppukierroksella Indiza pääsi jälleen peliin mukaan ja pelasi kierroksen lopulta tulokseen 69 (-2). Se riittää tässä vaiheessa jaettuun 14. sijaan.

Indiza pääsi mukaan European Tourin kisaan voittamalla helmikuun lopulla Safari Tourin kilpailun. Maailmanlistalla hän on sijalla 2020, joten hänen pärjäämisensä kisassa olisi suuri sensaatio.

Kisan kärjessä on Jack Singh Brar tuloksessa -7. Kalle Samooja ja Kim Koivu pelasivat tuloksen -1.

European Tourin kilpailut näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa