Hyppää sisältöön

Hiekkaharjun kohtalo ratkesi – vanhoista omistajista tuli uusia omistajia

Kari Laakso ja Hanna-Leena Ronkainen ostavat Hiekkaharjun osakkeet United Golf Groupin konkurssipesältä.

Hiekkaharjun tilanteeseen saatiin vihdoin selvyys, sillä United Golf Groupin konkurssipesä on päättänyt myydä osakkeensa Hiekkaharjun kenttää pyörittävästä Tikkurilan Golfkeskus Oy:stä Kari Laakson ja Hanna-Leena Ronkaisen uudelle perustettavalle yritykselle.

Tikkurilassa sijaitsevan Hiekkaharju Golfin (Tikkurilan Golfkeskus Oy) kohtalo on ratkennut. United Golf Groupin eli UGG:n konkurssipesä on päättänyt myydä omistamastaan kentästä enemmistön Kari Laakson ja Hanna-Leena Ronkaisen perustamalle uudelle yritykselle, joka aikoo jatkaa kentän toimintaa normaalisti.

Uuden yhtiön nimeksi tulee Krinon Golf Oy, jota Laakso omistaa sijoitusyhtiönsä kautta ja Ronkainen henkilökohtaisesti.

UGG:n suurimman velkojat ovat hyväksyneet kaupan, ja kauppakirja allekirjoitetaan lähipäivänä. Suurimpia velkojia ovat rahoittajapankit, verottaja, Tikkurilan Golfkeskus Oy:n entinen pääomistaja Pekka Nikkanen sekä Laakson sijoitusyhtiö.

Laakso ja Hanna-Leena Ronkaisen mies Jari Ronkainen olivat aiemmin vähemmistöomistajina UGG:ssä. Myös Hanna-Leena Ronkainen on itsekin ollut aiemmin omistajana United Golf Groupissa.

”Laakson sijoitusyhtiö ja Hanna-Leena Ronkainen ovat molemmat merkittäviä omistajia uudessa perustettavassa yhtiössä”, Jari Ronkainen kertoo.

United Golf Group meni konkurssiin viime kesänä.

Uuden kauden suunnittelu alkaa pian

Konkurssipesä on pyörittänyt Hiekkaharjun liiketoimintaa tähän päivään saakka minimikustannuksin, koska näin ollaan haluttu turvata konkurssipesän omistuksen arvoa. Tällä hetkellä kentällä on yksi työntekijä, kenttämestari Marko Mäkelä, joka jatkaa Hiekkaharjun palveluksessa.

Jari Ronkainen kertoo, että joulun vapaiden jälkeen alkaa ensi kauden suunnittelu ja pian edessä on myös uuden henkilökunnan palkkaaminen.

Ronkaisen mukaan koko prosessin aikana Hiekkaharjusta oli kiinnostunut viitisen tahoa, joihin lukeutui ammattisijoittajia ja golfalan toimijoita.

Lopulta kentän kohtalo ratkesi konkurssipesän järjestämässä huutokaupassa. Siellä Kari Laakso toisti jo aiemmin jo sähköpostitse jättämänsä tarjouksen, eikä hintaa korottanut kukaan muu kentästä kiinnostunut taho.

Poliisi tutkii Vantaan Golfpuiston rikosepäilyjä

UGG omisti myös Vantaan Golfpuiston, jota ei viime kesänä avattu lainkaan talousvaikeuksien ja epäiltyjen ympäristörikosten vuoksi. Vantaan kaupunki jätti kesällä poliisille tutkintapyynnön törkeästä ympäristörikoksesta ja petoksesta, koska kaupungin mukaan siltä vuokratulla maalla toimi pikemminkin maanläjityspaikka kuin golfkentän työmaa.

Osana tutkintaa poliisi selvittää, minne jätemaan vastaanottamisesta saadut rahat ovat päätyneet. Vantaan kaupunki arveli kesällä, että läjityksessä saatu taloudellinen hyöty on ollut miljoonia euroja.

Samaan syssyyn Vantaa myös irtisanoi golfkentän vuokrasopimuksen, ja alkusyksystä myös VaGo meni konkurssiin. United Golf Groupin muut omistajat olivat Supergolf Oy ja Ville Nurmi, joka toimi UGG:n ja VaGon toimitusjohtajana.

Jo aiemmin United Golf Groupin omistajat olivat jakautuneet kahteen eri leiriin, jotka eivät tulleet toimeen keskenään. Leireistä toisen muodostivat Nurmi ja Koski ja toisen Ronkainen ja Laakso. GoGolfin tietojen mukaan myös Laakso ja Ronkainen ovat jättäneet oman tutkintapyynnön poliisille.

UGG:hen kuului myös Leppävaarassa toiminut range Continental Golf Park, jonka UGG:n konkurssipesä myi aiemmin Golf Range Finland Oy:lle. Yhtiön omistavat puoliksi golfalalla toimivat Mikko Asonen ja Paavo Kettunen, joka kuuluu myös esimerkiksi GoGolfin omistajiin.

Juttua on tarkennettu 10.1. – Kohta: Tutkinnassa on esimerkiksi se, minne ovat kadonneet jätemaan vastaanottamisesta maksetut rahat. Summan arvellaan nousevan jopa miljooniin euroihin on muutettu muotoon: Osana tutkintaa poliisi selvittää, minne jätemaan vastaanottamisesta saadut rahat ovat päätyneet. Vantaan kaupunki arveli kesällä, että läjityksessä saatu taloudellinen hyöty on ollut miljoonia euroja.

Etsi luettavaa