Hideki Matsuyama tyylikkääseen voittoon Kiinassa

Hideki Matsuyama voitti WGC HSBC Champions kilpailun seitsemällä lyönnillä.

Matsuyama kasvatti kolmen lyönnin johdon seitsemään lyöntiin viimeisellä kierroksella. Tulos 66 ei sisältänyt ainuttakaan bogia ja pudotti yhteistulokseen -23. Matsuyama pelasi viimeiset 45 reikää ilman bogeja. Viikonloppuna draivaaminen oli parempaa kuin avauskierroksilla ja Hidekin fade osui väyliin kiitettävästi. Sunnuntaina japanilainen keräsi kymmenen väyläosumaa.

Matsuyaman lyöntitekniikka on loistava.

GettyImages

Kärkiryhmän pelikaverit kehuivat Matsuyaman peliä. Kaikki osa-alueet toimivat loistavasti ja siksi voittomarginaali kasvoi suureksi. Daniel Berger (-16) jakoi toista sijaa Henrik Stensonin kanssa. Russell Knox (-12) putosi sijalle T9 pelaamalla tuloksen 74.

Rory McIlroy (-15) teki jälleen loistavan nousun sunnuntaina. Tulos 66 nosti neljänneksi ja auttoi säilyttämään asemia Race to Dubain kärkikolmikossa. Henrik Stenson nousi kakkostilalla Race to Dubain kärkeen Danny Willettin ohitse.

Voitto oli Matsuyaman ammattilaisuran kymmenes ja hän on ensimmäinen aasialainen WGC voittaja. Hideki nousee maailmanlistalla kuudenneksi.

Kilpailussa erikoismaininna ansaitsee Adam Scott, joka pelasi kolmannen kierroksen tulokseen 80. Scott (-9) oli viikonlopun paras pelaaja tuloksilla 64-66 ja nousi jakamaan sijaa T14. Scottille tärkeä Australian kisakausi alkaa marraskuussa.