Hyppää sisältöön

Hidas pelaaminen harmittaa Matt Fitzpatrickia: ”Aiheesta puhutaan jatkuvasti, mutta kukaan ei tee mitään”

Matt Fitzpatrick (vas.) kipusi HIlton Head Islandilla saavuttamansa voiton myötä maailmanlistan kahdeksanneksi. Matt (oik.) ei ole vielä päässyt maistamaan ykköstilaa ammattilaisena, sijoitus listalla on 705. Kuva: Getty Images.

US Openin hallitseva mestari, RBC Heritagen sunnuntaina voittanut Matt Fitzpatrick ihmettelee, miksi pääkiertueet eivät tee mitään pelin nopeuttamiseksi, vaikka ongelma on yleisesti tiedossa.

Matt Fitzpatrick puhuu suunsa puhtaaksi aiheesta hidas pelaaminen pääkiertueella Sky Sportsin podcast-haastattelussa.

28-vuotias englantilainen haki ongelman ratkaisemiseksi tiukempaa valvontaa, lyhyempiä lyönnin valmistautumiseen sallittuja aikoja, sekä tuloskortissa näkyviä rangaistuksia, penalteja viivyttelystä.

Myrskyn silmään kahdessa edellisessä kisassa on joutunut pitkäaikainen ongelmatapaus, Patrick Cantlay.

Cantlay oli ominaisuutensa takia vahvasti esillä sekä Mastersissa, kuin myös RBC Heritagessa, joissa hän oli viikonloppuna aiheuttamassa harmaita hiuksia pelikaveriensa lisäksi yleisölle, medialle ja kilpailujen järjestäjille.

Augustassa Cantlayn aikavarkauteen suivaantuivat sunnuntaina pelikaveri Viktor Hovland, joka osoitti tuohtumuksensa lyömällä kertaalleen kaukaa Cantlayn edeltä tämän vitkuteltua ratkaisuja arpoessaan.

”Edessä oleva ryhmä oli hidas. Me jouduimme odottamaan lähes koko ajan, vaikka Jon (Rahm) kävi arviolta seitsemän kertaa miestenhuoneessa asioillaan”, osoitti Brooks Koepkan syyttävä sormi samana päivänä niinikään Cantlayn suuntaan.

Aika pysähtyi ratkaisua etsiessä

RBC Heritagessa Cantlay oli finaalikierroksella ryhmänsä hitain Matt Fitzpatrickin ja Jordan Spiethin kanssa kiertäessään.
Isoja ongelmia ei kuitenkaan tullut, ennen pitkää stoppia, joka syntyi 14:n vesiesteen yläpuolella olevien puuparrujen pysäytettyä Cantlayn pallon niiden väliin.

Pelaaja ja caddie pohtivat useita minuutteja sitä, lähteekö Cantlay lyömään, vai droppaako hän. Lopulta Cantlay löi, vieläpä varsin hyvin ja teki bogeyn.

Vastaavia useisiin minuutteihin venyviä tuumaustaukoja pelaajille sallitaan etenkin kärkiryhmässä nykynormien mukaisesti jatkuvasti

Podcast-haastattelussa tuoreimman voittonsa jälkeen Fitzpatrick ei ottanut Cantlaya tähtäimeensä, vaan puhui ongelmasta yleisellä tasolla.

”Keskustelua on käyty vuosia ja vuosia, eikä silti kukaan tee mitään. Sen johdosta tästä keskusteleminen on jo ajanhukkaa. Minulla on mielipiteitä aiheesta – jotka voidaan tulkita vahvoiksi. PGA Tour ja DP World Tour eivät tee mitään tilanteen parantamiseksi”, Fitzpatrick tiivistää tilanteen.

Lääkkeeksi pelin nopeuttamiseen Fitzpatrick nostaa pelaajille annettujen lyöntiaikojen lyhentämisen.

”Pelaajille annetaan liikaa vapauksia pyöriä ympäriinsä. Mikäli aikoja lyhennettäisiin, ja niiden ylittämisestä annettaisiin rangaistukena lyöntejä, tilanne paranisi”, Fitzpatrick julisti Sky Sportsin haastattelussa.

Torstaina käynnistyvässä PGA Tourin ainoassa nelinpelinä käytävässä kisassa, (Zurich Classic of New Orleans) Fitzpatrick hakee menestystä parinaan veljensä Alex Fitzpatrickin kanssa.

Veljeksistä on vaikea leipoa suosikkeja, sillä Alex on vielä untuvikko pääkiertueilla. Hänellä on muutamia sijoituksia DP World Tourilla 40:n ensimmäisen joukkoon, mutta ei vielä yhtään kärkikymmenikköön.

Fitzpatrickin veljesten ykköstila olisi kivikovassa porukassa hätkähdyttävä yllätys.

He saavat torstain nelipallopelissä seurakseen suuriin suosikkeihin lukeutuvat Max Homan ja Collin Morikawan.

Tälle nelikolle on luvassa valtavasti TV-aikaa, kutenmyös yhdessä pelaaville parivaljakoille Patrick Cantlay ja Xander Schauffele sekä Si Woo Kim ja Tom Kim.

Kilpailussa pelataan vuoropäivinä nelipalloa sekä nelinpeliä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa