Hyppää sisältöön

Hidas kierros speedgolfin maailman ykkösen kanssa – Jamie Reid osallistuu huomenna alkaviin SM-kisoihin

Jari Pitkälä  (vas.) pelasi heinäkuussa harjoituskierroksen maailman kuuluisimman speedgolfarin Jamie Reidin kanssa
Speedgolfiin ammattimaisesti panostava Jari Pitkälä haki lajin legendoihin kuuluvalta Jamie Reidiltä oppia tämän vieraillessa Kytäjällä vuonna 2019.

Tämän jutun kirjoittaja Jari Pitkälä pelasi silmiä avaavan kierroksen speedgolfin ranking-ykkösen Jamie Reidin kanssa. Uusiseelantilainen osallistuu huomenna Pickalassa käynnistyviin lajin SM-kisoihin.

Speedgolfin yksi sykähdyttävimmistä pelaajista on eittämättä 28-vuotias opettaja Jamie Reid. Tutustuin häneen viime vuonna lajin maailmanmestaruuskisoissa Yhdysvalloissa. Hillitty ja miellyttävä persoona jäi mieleen räjähtävästä vauhdistaan kentällä. 

Nyt uusiseelantilainen on ensimmäistä kertaa elämässään Euroopassa. Hän osallistuu Suomen ja Britannian avoimiin mestaruuskilpailuihin. Tapasimme eilen Pickalassa harjoituskierroksella. Huomenna keskiviikkona ja torstaina Park-kentällä mennään lujaa! Nyt käveltiin rauhassa.

Reid pelaa Sseedgolfia aina bägin kanssa. Hänellä on poikkeuksetta mukana draiveri. Ihmettelin, että tiiaukseen menee se pari kolme minuuttia aikaa, mitä järkeä. Kohta näinkin opettavaisen Parkin ykkösväylän. Reid meni tiiauspaikalle, heitti pallon maahan ja löi parin sekunnin päästä driverillä noin 250 metrin avauksen suoraan maasta.

Myöhemmin 12. reiällä sain todistaa miellyttävää tapahtumasarjaa: väylän mitta 512 metriä, hienoinen vastatuuli. Reid asetti pallon tiiboxiin, asemaenergia muuttuu liike-energiaksi ja noin 115 mailin mailanpään nopeudella pallo on keskellä väylää jälleen noin 250 metrin päässä. Kakkoslyönti oli täysin identtinen, korkea fade-kierre ja pallo griinin takaosassa. 10 metrin eagleputti kierähti: birdie. Ei tarvitse tiiata.

Draiverin lisäksi bägistä löytyy vaihtoehtoisesti rauta 5 ja rauta 8 tai rauta 6 ja rauta 9. Lisäksi wedge ja putteri. Monesti rauta 4 korjaa myös pienimmän raudan. Reidin mukaan bägin kanssa on hyvä edetä, puttaaminen tapahtuu aina kahdella kädellä. Palloja on muutama mukana eikä tiiaukseen tikkuja tarvita.

Ennakkoon Reid on meistä kisaajista suorastaan ylivoimaisesti nopein. Siksi hänet on laitettu ansaitusti starttaamaan ensimmäisenä. Reid kertoi, että muutama viikko sitten hän juoksi 10 kilometrin matkan maastossa 36 minuuttiin. Juoksu on jo nopeaa, mutta tavoite on päästä 34 minuuttiin. Siinä on meillä muilla tavoitetta kerrakseen!

Reid juoksee viikossa noin 60 kilometria. Kuntosalilla vierailuja tulee keskimäärin 5 viikossa. Kyseessä on huippu-urheilija, jolla on rakkaus lajiin ja treenaamiseen. Mahtava nähdä, millainen vauhti on huomenna aamusta. Aikaero on voitettu.

JARI PITKÄLÄ

Etsi luettavaa