Hyppää sisältöön

Henrik Stensonille uusi caddie, uusi putteri olisi myös tarpeen

Vuodenvaihde on ammattilaisille usein muutosten aikaa. Silloin tehdään valintoja välineiden ja valmennusjoukkojen suhteen.

Henrik Stenson lähtee uudelle kaudelle uuden caddien kanssa. Hänen bägiään kantaa Brant Snedekerin entinen mailamies Scott Vail. Stensonin mukaan yhteistyö on vielä kokeiluvaiheessa. Kaksikon ensimmäinen kilpailu oli Dubaissa ja sijoitus varma kahdestoista. 

”Olen tuntenut hänet vuosien varrella. Positiivinen tyyppi. Hänellä selvästi on kokemusta”, Stenson kommentoi. 

Stensonin pitkäaikainen caddie Gareth Lord jäi pienelle tauolle leikkauksen johdosta, joten ajankohta uudelle työsuhteelle oli sopiva. 

Henrikin kausi 2018 oli hyvin tasainen mutta hän ei onnistunut voittoihin. Maailmanlistasijoitus putosi kärkikymmenikön ulkopuolelle. Stensonin lyöntitilastot olivat loistavat hän sijoittui Strokes Gained: Approach the green tilastossa tourin neljänneksi ja oli ykkönen griiniosumissa ja väyläosumissa. Ongelmia tuli kuitenkin griineillä ja niiden ympärillä. Ruotsalainen oli Strokes Gained: Putting tilastossa vasta sijalla 170 ja lähipelissä keskiarvoa kehnompi. Griineillä hän hävisi tourin parhaimmistolle neljä lyöntiä kilpailua kohden ja ilman kuumaa puttiviikkoa on hyvin vaikea voittaa millään tourilla. 

Lyöntitilastot osoittavat, että Henrik Stensonilla riittää vielä vauhtia tuleville kausille jos putteri alkaa tottelemaan. 

 

Etsi luettavaa