Hyppää sisältöön

Henrik Stenson sai kutsun Ryder Cupiin apulaiskapteenksi: ”En miettinyt hetkeäkään”

Onko Henrik Stensonista ja Phil Mickelsonista PGA Tourilta kilpaajalle hyppääjiksi? Unelma Ryder Cupin kapteenin hommista karahtaisi välittömästi karille

Ruotsin kaikkien aikojen paras miesgolfari on viidestä apulaiskapteenista korkeimman profiilin omaava, ja Phil Mickelsonin tavoin todennäköinen kapteeni jossain seuraavista Ryder Cupeissa USA:n ja Euroopan välillä.

Kun Euroopan joukkueen kapteeni Padraig Harrington jätti Euroopan aiemmista tähdistä joukkueestaan ulos sekä Justin Rosen, Henrik Stensonin, kuin myös Francesco Molinarin, oli hyvinkin luonnollista, että joku näistä saa kutsun joukkueeseen apulaiskapteeniksi. 
Henrik Stensonin nimitys julkaistiin keskiikkona, vaikka miehet olivat kuvaannollisesti lyöneet kättä päälle viikon mittaisesta projektista jo maanantaina. Sitä, oliko vahvasta Wentworthin näytöstään huolimatta ilman paikkaa joukkueessa Justin Rose mahdollisesti kieltäytynyt pestistä ennen ruotsalaista, ei luonnollisestikaan tiedotteisiin nostettu.

”Padraig soitti minulle maanantaiaamuna. Keskustelu oli varsin lyhyt. Hyväksyin kutsun välittömästi. Vakuutin kapteenille, että tulen muiden apulaiskapteenien tavoin auttamaan häntä ja pelaajia kaikin mahdollisin keinoin.”

”Meillä on erittäin vahva joukkue jossa on sekä mittavasti kokemusta ja kolme ensikertalaista. Vieraskentällä voittaminen on hieman vaikeampaa, mutta ”pojat” ovat valmiita tähän haasteeseen. Ottelu ratkeaa siihen, kuinka hyvin onnistumme kisaviikon aikana”, 45-vuotias Stenson muistutti.

”Henrikin omat saldot ja kokemus Ryder Cupista tuovat joukkkueeseen erittäin paljon lisäarvoa. Hän tietää, mitä USA:n voittaminen vaatii”, Harrington kehui viidentenä valittua apulaiskapteeniaan. Sekä USA:ssa, mutta etenkin Euroopassa viimeiset 1-2 apulaiskapteenia valitaan varsin usein viimetingassa niukasti joukkueesta pudonneista korkean profiilin omaavista tähdistä.

Stenson on pelannut Ryder Cupissa viidesti. Hän teki debyyttinsä Irlannissa 2006 jo 30-vuotiaana, ja pelasi toistaiseksi viimeisen kerran 2018 Pariisissa, jolloin villin kortin saanut ruotsalainen voitti kaikki kolme peliään.

Joukkueen tuleva kapteeni?

USA:n viimeinen nimetty apulaiskapteeni on PGA Championshipin voittaja Phil Mickelson, joka Stensonin tavoin tulee karismaattisena ja rohkeana henkilönä varmasti ottamaan aktiivisen roolin kapteenin, Steve Strickerin apurina.

Mickelson on vakavin kapteenikandidaatti seuraaviin taistoihin, 2023 Italiassa, tai 2025 USA:ssa. Stensonin kisailee kipparin paikasta Euroopassa lähinnä Lee Westwoodin sekä Ian Poulterin kanssa. 
Tulevan viikon perjantaina käynnistyvässä kisassa Euroopan muina apulaiskapteeneina toimivat Graeme McDowell, Martin Kaymer, Luke Donald sekä Stensonin hyvä ystävä, tämän kansa World Cupin voittanut Robert Karlsson

Järjestyksessään 43. Ryder Cup pelataan Whistling Staitsissa syyskuun 24.-26.päivä. Eurooppa puolustaa Pariisissa 2018 saavuttamaansa murskavoittoa 17,5-10,5.

Elisa Viihde Viaplay sekä V Sport Golf näyttävät tapahtuman suorina lähetyksinä.

Ryder Cup, kisakenttä

Etsi luettavaa