Hyppää sisältöön

Henrik Stenson piti pintansa LIV Golf Leaguen kisassa: ”Pelasin kuten kapteenin kuuluu pelata”

Matthew Wolff (vas.) ja Dustin Johnson (oik.) eivät kyenneet sunnuntain kierroksella vakavasti horjuttamaan Henrik Stensonin asemaa. KUVA: GETTY IMAGES

Myrskyn silmässä vajaat kaksi viikkoa LIV Golfin talliiin hypättyään ollut ruotsalainen johti alusta loppuun Bedminster Golf Clubilla pelattua kisaa jättäen lähimmät haastajansa Matthew Wolffin ja Dustin Johnsonin vailla mahdollisuuksia taistelussa neljän miljoonan dollarin ykköspalkinnosta.

Henrik Stenson (64-69-69,-11) pelasi loistavan avauskierroksen jälkeen erittäin tasaiset ja varmat kaksi kierrosta laskematta kilpakumppaneitaan iholleen.

Sunnuntaina loistanut Matthew Wolff (-9) oli toinen, Dustin Johnson (-8) jätettiin kolmanneksi.

”Olemme varmaan kaikki samaa mieltä siitä, että pelasin kisan kuten kapteenin pitääkin”, kuului Henrik Stensonin avausrepliikki kenttähaastattelussa kisan jälkeen.

Viittaus kohdistui hänen menettämäänsä asemaan Ryder Cupiin 2023.

Kuivasta huumoristaan tunnettu Stenson oli selvästi liikuttunut ykköstilastaan, jota voidaan pitää melkoisena yllätyksenä hänen viimeisten vuosien esityksiinsä peilaten.

”Uskon, että minulla oli hieman tavallistakin suurempi motivaatio. Kun pelaajalle syntyy sellainen, se tuottaa monasti normaalia paremman tuloksen. Näin minullle tapahtui tällä viikolla.”

Stenson laajensi tulokulmansa Ryder Cup -episodin ulkopuolelle koko uraansa koskevaksi.

”Mielestäni tämä on ollut minulle leimallista. Kun olen halunnut jotain erityistä tapahtuvaksi, olen kyennyt saamaan itsestäni huomattavasti enemmän irti”, Stenson jatkoi.

Hän jakoi tunnustusta ja kiitosta myös lähipiirilleen haastavassa tilanteessa, jossa valtava osa hänen pelikavereistaan ja lajin parissa toimivista on vahvoinkin sanankääntein tuominnut Stensonin toimintamallin tämän hypättyä Ryder Cup -kapteenina LIV Golfin sopimuspelaajaksi.

”Tukea on tullut ystäviltäni ja perheeltä. Kun elämässä tulee vaikeita hetkiä, myös ystävyyssuhteita testataan”, Stenson muistutti.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa