Hyppää sisältöön

Henrik Stenson ja Jens Dantorp ison mahdollisuuden edessä – voittaminen on ollut ruotsalaispelaajille vaikeaa

Dustin Johnson ja Henrik Stenson kisaavat sunnuntaina Bedminster Golf Clubilla ykköstilasta, joka olisi molemmille kauden ensimmäinen.KUVA: GETTY IMAGES

Jens Dantorp tavoittelee toiselta sijalta nousua DP World Tourin kauden ensimmäiseksi ruotsalaisvoittajaksi pääkiertueilla. Henrik Stenson lähtee LIV Golfin kisassa New Jerseyssä viimeiseen päivään kolmen lyönnin johdossa varjostajanaan Dustin Johnson.

Ruotsalaispelaajien taantumasta on kirjoitettu viimeisten vuosien aikana varsin paljon.

Syystäkin, sillä maailmanlistan kymmenen joukossa olleet Henrik Stenson ja Alex Noren ovat jääneet ilman ykkköstiloja, eikä heidän seuraajiaan ykkösketjuun ole näköpiirissä.

Konkarit ovat väläytelleet, mutta eivät voittaneet kalenterivuoden aikana.

Noren ylsi heinäkuussa kakkoseksi PGA Tourin pienessä kisassa, Stenson oli Scandinavien Mixed -kilpailussa paras mies yhdessä Marc Warrenin kanssa.

Voiton vei kuitenkin LET:n naistähti Linn Grant ylivoimaisella viimeisen päivän näytöksellään.

Sunnuntaina on toivoa täynnä

Heinäkuun viimeinen päivä saattaa tuoda länsinaapureille jopa kaksi merkittävää ykköstilaa.

Henrik Stenson (64-69,-9) piti lauantaina avauspäivänä hankkimansa kärkitilan. Rinnalla ollut Patrick Reed (64-73,-5) putosi jakamaan kolmostilaa.

Dustin Johnson (67-69,-6) on ensimmäistä LIV Golfin kisaa pelaavan ruotsalaiskonkarin ykköshaastaja Bedminster Golf Clubilla New Jerseyssa.

Henkilökohtaissen kisan voitto tuottaa neljä miljoonaa taalaa. Joukkuekisassa Johnsonin kipparoima nelikko johtaa Stensonin (2.) tiimiä kuudella.

Molemmat kisat voittamalla dollaripino kasvaisi 4,75 miljoonan suuruiseksi.

Dantorp on Challenge Tourin listakärki

Jens Dantorp on voiton lisäksi sijoittunut kuluvalla kaudella kahdesti CT: n kisassa kolmanneksi ja yhteensä kuusi kertaa kärkikymmenikköön.
KUVA: GETTY IMAGES

Skotlannissa, St Andrewsin kaupungin kupeessa Fairmontin kentällä pelattavassa kisassa omaa taisteluaan voitosta on rakentanut kolmen päivän ajan Ruotsin Jens Dantorp.

33-vuotias malmölainen ei ole pääkiertueella juhlinut, mutta Challenge Tourilta on kuluvalta kaudelta uran toinen ykköstila.

DP World Tourille hän pääsee rajoitetun pelioikeutensa ansiosta vain ajoittain. Sunnutai voi muuttaa tilanteen kerralla.

Voitto takaisi työpaikan pääkiertueella myös kahdeksi seuraavaksi kaudeksi. Siirtyminen DP World Tourillle on Dantorpin kohdalta ajankohtainen viimeistään kauden päätyttyä CT:n menestysten kautta.

Viimeiselle kierrokselle Dantorp (-16) lähtee kärkikolmikossa yhdessä kisaa johtavan Sean Crockerin (-18) ja Espanjan rutinoituneen Adrian Otaeguin (15-) kanssa.

Otaeguilla on voitto pääkiertueella voittamisesta jo kolmessa eri tapahtumassa, Crocker ja Dantorp tavoittelevat ensimmäisiään.

Kuntopuntarilla Dantorpilla on vahvoja näyttöjä, yhdeksästä viimeisestä kisasta seitsemän kertaa kymmenen joukkoon.

Näiden joukossa on ykköstila Challenge Tourilta, josta kahta lukuunottamatta hän on pelannut muutkin viimeisistä kisoistaan.

Jens Dantorp johtaa Challenge Tourin rahalistaan yli 100 000 tuloillaan. Hän ei kuitenkaan ole tulossa Suomeen pelaamaan torstaina käynnistyvää Vierumäki Finnish Challengea, vaan tähyää paikkaa pääkiertueen kisaan Walesissa.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät Hero Openin ja LIV Golfin New Jerseyn kisan suorina lähetyksinä.

Skotlannin kisan viiden tunnin mittainen lähetys käynnistyy klo 13.00.

LIV Golfin yhteislähtökisan lähetysaika on 20.00-02.30

Tulospalvelu LIV Golf

Tulospalvelu Hero Open

Etsi luettavaa