Hyppää sisältöön

Henrik hassuttelee äänestysvideolla

Henrik Stenson on vahva ehdokas Jerring-palkinnon saajaksi.

Henrik Stenson on ennakkosuosikki arvostetun Jerring-palkinnon saajaksi, ja mies todella tekee kaikkensa ansaitakseen palkinnon.

Henrik Stenson voitti The Open Championshipin, sijoittui olympialaisissa hopealle ja voitti Euroopan Tourin kokonaiskilpailun. Näiden saavutusten luulisi riittävän pitkälle kisassa Jerring-palkinnosta, mutta ruotsalaisgolfari ei aio jättää kansanäänestystä pelkästään sattuman varaan.

Hän nimittäin julkaisi uudenvuodenyönä Facebook-sivuillaan hassutteluvideon, jossa hän kehotti ihmisiä äänestämään urheilijaa, joka taitaa useamman kuin yhden lajin.

Videon päätteeksi Stenson hyppää vaatteet päällä uima-altaaseen ja ui räkäkroolia altaan toiseen päähän. (Jos video ei näy, lataa selain uudellaan)

Stensonin pahimpana uhkaajana kisassa pidetään uimari Sarah Sjörströmiä, joka saavutti Riossa värisuoran eli voitti kultaa, hopeaa ja pronssia.

Palkinnonsaaja julkaistaan 16.1. Globenissa. Jerring-palkinto eli Jerringpriset on ruotsalaisen radiouurtajan Sven Jerringin mukaan nimetty palkinto, joka voittaa vuosittain yleensä Ruotsin suosituin eikä välttämättä paras urheilija.

Aiemmin joulukuussa Stenson ehti voittaa Bragdguld-palkinnon, joka vastaan Suomen Vuoden urheilija-palkintoa.

Etsi luettavaa