Hyppää sisältöön

Henni Mustonen, Tuomas Salminen ja Petri Takkunen mestareiksi SM-kisoissa

Petri Takkunen

Tuomas Salminen nousi miesten mestaruuteen seitsemän lyönnin takamatkalta.

Lyöntipelin Suomen mestaruuskilpailujen päätöspäivänä nähtiin SM-kisojen arvoista peliä, kun Suur-Helsingin Golfia edustava Tuomas Salminen (-8) nousi seitsemän lyönnin takamatkalta miesten sarjan mestariksi.
Naisissa Henni Mustonen (+4) piti aiempina päivinä hankitun etumatkan. Samaan ylsi  myös erityisgolfareiden sarjassa mestaruutta juhlinut Petri Takkunen (+19).

Salminen lähti kierrokselleen tuntia ennen kärkiryhmässä pelanneita Elias Haavistoa, Antti-Jussi Lintusta ja Santeri Lehesmaata.
Neljä alle parin sujunut etuysi nosti Salmisen mitalispekulaatioihin mukaan, mutta kärkeen oli matkaa vielä useampi lyönti.
Kun jälkimmäiset yhdeksän reikää sujuivat myös neljä alle parin, Salminen olikin noussut vaivihkaa kilpailun kärkipaikalle.

Tuomas Salminen rutisti itsensä mestariksi varsin kovan viimeisen kierroksen tuloksena

Tuomas Salminen rutisti itsensä mestariksi varsin kovan viimeisen kierroksen tuloksena

Golfliitto

Kärkiryhmän pelaajista kierroksen loppuvaiheilla parhaiten voittotaistelussa mukana ollut Lintunen teki 17. reiällä kohtalokkaan bogin.
Hän ei pystynyt tekemään eaglea Master Golfin Master-kentän 18. reiällä. Näin Tuomas Salminen pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä henkilökohtaista aikuisten SM-kultaansa.

”Tänään oli hyvä päivä. Sain käytettyä paikat hyväkseni, ja lähipeli oli hyvää. Mutta en kyllä aamulla uskonut, että juhlittaisiin Suomen mestaruutta”, Salminen myönsi.

Isoveli suoritti kunniavelan caddämällä

Palkintojenjaossa Salminen muisteli edellistä kertaa, kun Master Golfissa järjestettiin vastaavat kilpailut.

”Jäin vuonna 2010 niukasti mitaleiden ulkopuolelle. Veljeni Mikael tiputti minut silloin mitaleilta, ja tänään hän oli minulla caddiena. Tämä oli ihan hyvä tapa korjata asiat”, Salminen naureskeli.

Miesten sarjassa hopeaa voitti Antti-Jussi Lintunen (-6) ja pronssia Elias Haavisto (-5).

Henni Mustonen johti naisten SM-kisaa alusta loppuun selvällä marginaalila

Henni Mustonen johti naisten SM-kisaa alusta loppuun selvällä marginaalila

gollfiitto

Naisten kilpailussa Tahkon Golfseuraa edustava Henni Mustonen lähti ison etumatkan turvin päätöskierrokselle, eikä mestaruus ollut missään vaiheessa päivää uhattuna.
Mustonen pelasi järkevästi ja riskejä minimoiden, ja voitto irtosi lopulta kuuden lyönnin marginaalilla Adeliina Virtaseen (+10). Pronssi ojennettiin Erika Danielssonille (+12).

Kaksi viikkoa sitten 21-vuotiaiden Suomen mestaruuden voittanut Mustonen on tämän kesän tuplamestari. Kumpikaan mestaruuksista ei ole tullut helpolla.

”Tuntuu aika kivalta, kun tuli kaksi kirkasta mitalia lyhyessä ajassa. Nyt huomaa, että kehitystä on tullut vaikean alkukauden jälkeen. Alkukausi oli sellaista pakottamista, mutta nyt on paljon rennompi fiilis elämässä yleensä. Se vaikuttaa kentälläkin”, Mustonen kertoi menestysreseptistään.

Päätöskierros oli Mustosen osalta varsin tylsä, eikä mitään isoja urotekoja tarvinnut enää tehdä.

”Löin todella huonosti tänään, mutta pelastin tilanteet hyvin. En myöskään ottanut mitään turhia riskejä, vaan löin lähestymiset keskelle greeniä”, kilpailunsa komeaan birdieen lopettanut Mustonen totesi.

Lämpö uuvutti mestari Petri Takkusen

Erityisgolfareiden sarjassa perjantain jälkeen johtanut Petri Takkunen ei antanut takana tulijoiden yllättää itseään toisena pelipäivänä, vaan Karelia Golfia edustava Takkunen marssi mestaruuteen seitsemän lyönnin erolla Tero Peltolaan (+26). Pronssia voitti Simo Kosunen (+30).

Petri Takkunen menetti vasemman kätensä liikenneonnettomuudessa yli 30 vuotta sitten

Petri Takkunen menetti vasemman kätensä liikenneonnettomuudessa yli 30 vuotta sitten

Golfliitto

Uransa toisen lyöntipelin Suomen mestaruuden voittanut Takkunen oli uupunut rankan kisan päätteeksi.

”Rankkoja päiviä molemmat, lämmintä piisasi. Mutta tänään ei ollut niin vuoristorataa kuin eilen. Ja luulen, että se tasaisuus nimenomaan ratkaisi pelin minun edukseni tässä kisassa”, Takkunen kertoi.

Takkusella on loppukaudelle vielä paljon panosta, sillä hän lähtee kahden viikon päästä Skotlantiin yhdessä Tero Peltolan kanssa. Kuukauden kuluttua kalenterissa odottavat EM-kilpailut Portugalissa.

Master Golfin järjestelyt keräsivät isot kehut pelaajilta, sillä kenttä oli huippukunnossa. Pelaajista pidettiin muutenkin huolta esimerkillisesti, ja esimerkiksi lounaat tarjottiin pelaajille jokaisena kilpailupäivänä. Ensi vuonna lyöntipelin Suomen mestaruuksista pelataan Pickalassa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa