Hyppää sisältöön

Henni Mustonen ei arkaile kertoa miksi hänellä on eväitä menestyä tulevaisuudessa LPGA:lla: ”Olen erittäin hyvä urheilija”

Henni Mustonen on noussut nopeaa vauhtia yhdeksi Suomen naisgolfin suurimmista tulevaisuudenlupauksista. KUVA: Henni Mustosen kotialbumi.

Tahkon Golfseuran 20-vuotias Henni Mustonen voitti edellisviikolla Itävallan mestaruuden. Lauantaina hän tavoittelee Erkko Trophyn voittoa, joka toisi paikan Ahvenanmaan LET:n kisaan syyskuun alussa.

Henni Mustonen aloitti golfin pelaamisen vanhempiensa innostamana 12-vuotiaana. Perhe viettää paljon aikaa Tahkovuoren kakkosasunnollaan viihtyen erityisesti golfkentällä ja talvisin laskettelemalla.

Ensimmäisinä vuosina Hennin golfaaminen ei vielä ollut täysipainoista. Hänen lajivalikoimaansa kuuluu useita eri lajeja, joista tiiviin pujottelun harrastamisen kautta hän on kouluttautunut laskettelussa opettajaksi.

”15-vuotiaasta olen mielestäni panostanut golfiin vahvasti ja tavoitellut menestystä määrätietoisesti urheilijan tavoin”, hän määritti Talissa perjantaina lyötyään tauluun tuloksen 70,-1.

Sijaluku on ennen viimeistä päivää kolmas. Edellä ovat Etelä-Pohjanmaan Golfin superyllättäjä Helmiina Rutanen (-4) ja Finnish Tourilla toista perättäistä ranking-voittoa tavoitteleva Katri Bakker(-2).

”Ykköstila Talissa toisi varman paikan Åland 100 Ladies Open by Ålandsbankeniin. Voitto on luonnollinen tavoite”, syyskaudella vielä ulkomaisia amatöörikisojakin kiertävä Henni Mustonen laukaisee.

Edelliskaudella Mustonen voitti sekä naisten että 21-vuotiaiden mestaruudet. Erkko Trophyakin hän johti ennen viimeistä päivää, mutta joutui taipumaan lopussa.

Nyt hän on takaa-ajajana ja täynnä Itävallan kisan voiton tuomaa itseluottamusta.

Pallo pakenee draiverillla näyttävästi ja pitkälle

Henni Mustonen saa melkoisen edun pitkillä avauksillaan. Fysiikkatausta on vahva ja lajitausta monipuolinen.

Valmentajana toimii Pasi Purhonen, jonka kanssa yhteistyö on varsin tiivistä.

Mailanpäässä on draiverilla lyötäessä vauhtia 100 mailia tunnissa. Tämä on enemmän kuin LPGA:lla keskimäärin.

”Olen erittäin hyvä urheilija, motorisilta kyvyiltäni vahva. Opin helposti lähes lajin kuin lajin”, hän perustelee määritelmäänsä.

Henni Mustonen on fyysisesti vahva ja tottunut kovaan harjoitteluun.
KUVA: Henni Mustosen kotialbumi.

Henni näkee kehittymisen kannalta tärkeimmäksi asiaksi harjoituksissa, pelaamisessa ja kilpailussa kokemuksen saamisen.

”Kilpailukierroksia minulla on melko vähän. Toistoja lyömiseen, rutiinia kaikkeen tekemiseen pitää saada lisää”, hän viittaa siihen, että aloitti golfin vakavissaan 15-vuotiaana.

Lauantaina Henni Mustonen tavoittelee puuttuvaa Erkko Trophyn voittoa Talissa kello 9.10 käynnistyvässä kärkiryhmän pelissä Helmiina Rutasen ja Katri Bakkerin kanssa.

Miesten kolme parasta, Teemu Mattila (-4), Elias Pasi(-3) ja Eeli Kujanpää (-3) lähtevät omalle kierrokselleen 9.20.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa