Hyppää sisältöön

Helsingin Golfklubilla 31 000 kierrosta kauden aikana —  siirtyi vauhdilla pelatuimpien kenttien joukkoon Suomessa

Leppävaarasta Perkkaan ja Talin läpi Pitäjänmäelle tai päinvastoin kulkee hyvinkin suden mentävä luontopolku

HGK sai kampanjansa kautta yli 300 uutta jäsentä ja paransi entistä kierrosennätystään usealla tuhannella pelaajalla.

”Meillä on ollut hyvä pöhinä päällä ensimmäisten viikkojen aikana niin kentällä, harjoitusalueilla sekä klubitalolla”, kuvaili maamme vanhimman golfseuran puheenjohtaja Kai Wist Talin tunnelmia kauden alkuvaiheilla.

HGK:n kenttä ja klubiympäristö olivat läpi kauden aiempaa  huomattavasti vilkkaammassa käytössä.  

Tämä oli odotettavissakin, sillä seuraan liittyi talvikauden aikana 308 uutta jäsentä, näistä 103 oli iältään alle 25-vuotiaita.

Perimmäinen syy jäsenmäärän kasvuun oli kampanjan ajaksi  2000:een euroon pudotettu liittymismaksu,  joka alle 25-vuotiailta oli  500 euroa. Nuorimmat uusista jäsenistä olivat kuusivuotiaita, vanhin 80-vuotias.

Aiempi 5 100 euron liittymismaksu ei kiristyneen kilpailun aikana ollut tuonut viimeisten vuosien aikana kuin ripoitellen uusia jäseniä. Jäsenmäärä oli laskussa, tästä johtuen seuran talouskin oli jo tiukoilla.

Kun liittynmismaksua pudotettiin kampanjan ajaksi yli 60:lla prosentilla, HGK:ta ja Talia kohtaan kohdistunut kiinnostus konkretisoitui suomalaisessa golfissa lähes ennenkokemattomalla kaupankäynnillä.

Kenttä kunnossa, uudet viheriöt ihastuttavat

Talissa kenttä pistetään viheriöiden osalta kiinni viikonlopun jälkeen. Golftoimenjohtaja Lauri Gulin on suu messingillä kaivaessaan esiin kierrosmääriä ja Pelaaja ensin-palautteen tuloksia.

”Tämä on ollut hieno kausi. Pelaajamäärän kasvu oli odotettua, kiireisimpinä päivinä kenttä oli lähes täynnä. Jäsenet jotka aiemmin ovat tehneet varauksen samana päivänä tai vasta kentällä, ovat oppineet varaamaan sen heillä etuoikeutena olevan pidemmän varausajan puitteissa”, Gulin kuvailee.

”Erityisen iloisia olemme siitä, kuinka positiivinen asenne ja sitoutuneisuus kotiseuraansa kohden jäsenillä, myös ensimmäistä kauttaan Talissa pelaavilla on tämän kauden osalta.”

Talin kenttä oli päättyvällä kaudella hyvässä kunnossa. Erityisen onnistuneita parannuksia ja olivat alkukaudesta avatut ykkösen ja nelosen viheriöt ympäristöineen.  

Piha-alueelle avattu huippukuntoinen harjoitusviheriö täydentää profiilinnostoa. Yhdessä kukkaistutusten kanssa se on parantanut oleellisesti visuaalista näkymää ja lisännyt jäsenten sekä vieraiden puttiharjoittelua.  

Uusi puttiviheriö piha-alueella on Talissa vierailevalle erinomainen bongauskohde

Uusi puttiviheriö piha-alueella on Talissa vierailevalle erinomainen bongauskohde

Teemu Tyry

Suomessa on vain kourallinen 18-reikäisiä kenttiä, joiden kierrosmäärä nousee yli 30 000:n. HGK:n liittymistä tähän ryhmään voidaan pitää tavanomaista merkittävämpänä kehityksenä. 

Aiempi ennätys 27 000 on vuosien takaa, viimeisiltä kausilta edellisvuoden luku 25 500 on korkein,  joten onhan tuo kasvu näin pitkään toimineelle kentälle valtavan suuri”, Gulin toteaa.

HGK:lla on nyt 1 300 aktiivijäsentä. Seuran vuosikokous tekee marraskuun lopulla linjauksia tulevien vuosien liittymismaksuista ja jäsenmäärästä.

Vaikka golfkausi HGK:ssa viheriöille pelaamisen osalta päättyy, Talin Kartanossa toimiva Teemu Mattilan isännöimä ravintola tulee olemaan ensimmäistä kertaa avoinna läpi talvikauden.

HGK:n kotisivut

Kirjoittaja on aloittanut golfuransa 1969 Talissa caddienä ja liittynyt HGK:n jäseneksi 1972. 

Etsi luettavaa