Hyppää sisältöön

Helsingin Golfklubi haluaa laittaa bighitterit kuriin ja syystäkin: ”Tilanne on erittäin vakava ja vaarallinen”

Pitkälyöntiset pelaajat ovat aiheuttaneet lukuisia vähältä piti -tilanteita Helsingin Golfklubin rangella.

Helsingin Golklubin eli Talin ehdoton valtti on keskeinen sijainti keskellä kaupunkia, sijaitseehan golfkenttä Helsingissä, Pitäjänmäen, Pajamäen, Munkkivuoren ja Talinrannan puristuksessa.

Keskeinen sijainti asettaa kentälle myös haasteita, kun välineiden ja pelaajien kehittymisen myötä pallot lentävät nykyään selvästi aiempaa pidemmälle.

Nyt tila on tullut vastaan vuonna 1932 perustetun golfkentän rangella, jossa pitkälyöntiset pelaajat ovat aiheuttaneet lukuisia vaaratilanteita paitsi muille pelaajille myös ohikulkijoille. Aivan rangen takana kulkee nimittäin kävelytie, ja rangelta lyötyjä palloja on lentänyt harjoittelualuetta rajaavan aidan yli aina viidennen reiän tiiauspaikalle saakka.

Kun palloa lyö rangen vasemmalta laidalta nurmialueen etureunasta, aidan yli lyödäkseen pallon tarvitsee lentää noin 200 metriä ilmassa.

”Olemme saaneet runsaasti palautetta rangen aidan yli lentävistä palloista. Erityisesti tämä koskee rangen vasemman reunan aitaa, jonka yli pallot lentävät. Palloja löytyy usein reiän 5 teeltä ja sen välittömästä läheisyydestä”, Helsingin Golfklubi tiedotti jäseniään.

”Rangen ja väylä vitosen välillä kulkee vilkkaasti käytetty yleinen kulkutie, joka yhdistää Munkkivuoren ja Talin kartanon. Sanomattakin on selvä, että hiekkatielle lentää myös palloja. Tilanne on erittäin vakava ja vaarallinen. Jokaisen on tärkeä ymmärtää, että koko rangen kohtalo on uhattuna, mikäli vahinko sattuisi”, tiedote jatkui.

Elokuussa pelatun Erkko Trophyn aikaan rangella oli kylttejä, joissa sanottiin, että aidan yli lyövät pelaaja hylätään kilpailusta. Sunnuntaina julkaistussa tiedotteessa myös jäsenistöä – ja tietysti muitakin pelaajia – uhattiin ankaralla rangaistuksella, mikäli heidän lyömänsä pallon nähtäisiin ylittävän rangen takana olevan aidan.

”Johtokunnan kokouksessa 31.8. on päätetty, että jatkossa rangeaidan yli lyöty pallo aiheuttaa lyöjälle kahden viikon pelikiellon”, tiedotteessa luki.

Täksi kaudeksi Helsingin Golfklubi uusi täysin 14. reikänsä, kun suoraan viheriölle yrittäneiden pelaajien palloja lensi väylän vasemmalla puolella sijaitsevaan Talin siirtolapuutarhaan.

Etsi luettavaa