Hyppää sisältöön

Helligklide teki holarin, voitti moottoripyörän ja jatkaa selvässä johdossa – kato kävi: vain neljä suomalaista jatkoon Vierumäellä

Marcus Helligkilde teki perjantaina holarin seitsemännelle reiälle.

Myös perjantai oli Marcus Helligkilden päivä. Tanskalainen teki holarin ja jatkaa selvässä johdossa Vierumäellä.

Antti-Jussi Lintunen, Roope Kakko, Matias Honkala ja Oliver Lindell ovat ainoat suomalaiset pelaajat viikonlopun kierroksilla Vierumäki Finnish Challenge -kisassa. Torstaina matkaan lähti 25 meikäläistä.

Kato kävi.

Harmittavasti jatkoon päässeistä vain amatööri Lintunen on 30 parhaan joukossa. Hänen tuloksensa on -6 (70-68), mikä riittää jaettuun 29. sijaan. Collegessa pelaava Lintunen selvitti päivän vain yhdellä bogilla. Se tuli reiälle numero kuusi. Birdiejä tuli vastaavasti viisi, joista kolme tuli perättäin rei’illä 12–14.

Honkalan ja Kakon kahden kierroksen yhteistulos on -5. Honkalalla oli aineksia parempaankin, sillä hän oli 11. reiän jälkeen yhteistuloksessa yhdeksän alle parin. Sen jälkeen alkoivat vaikeudet, jotka kulminoituivat 14. reiän triplaan.

Sen sijaan iltapäivällä pelannut Kakko teki tasaista työtä kirjauttaen korttiinsa kolme birdieä ja yhden bogin. Paremmalla puttaamisella tulos olisi voinut olla parempikin.

Kierroksen jälkeen Kakko kertoi, että erityisesti puttien vauhdit tuottivat hänelle perjantaina päänvaivaa.

Katso Roopen videohaastattelu:

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön GoGolf.fi (@gogolffi) jakama julkaisu

Oliver Lindell pelkäsi kierroksen jälkeen, ettei selvitä cutia, mutta tuloksella -4 mentiin lopulta läpi ”kirkkaasti”, kun karsintarajaksi muodostui iltapäivän tuulisen sään vuoksi -3.

Etuysin jälkeen kierrostaan viisi alle parin ollut Lindellin pelasi tänään tuloksen 71 (-1), kun birdie-hana meni tukkoon ja takaysille tuli tupla ja kaksi bogia.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön GoGolf.fi (@gogolffi) jakama julkaisu

Matias Honkalan tarina oli hieman sama kuin Lindellillä. Etuysi kuusi alle parin ja takaysi kolme yli. Lyönti parempi tulos kuitenkin kuin eilen (70-69). Se ei kuitenkaan kierroksen jälkeen miestä lohduttanut.

Katso Matias Honkalan videohaastattelu:

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön GoGolf.fi (@gogolffi) jakama julkaisu

Helligkilde jatkaa kärjessä

Kisaa johtaa sama mies kuin eilenkin: Tanskan Marcus Helligkilde. Eilen 11 alle parin Cooke-kentän kiertänyt juutti jatkoi etuysillä siitä, mihin torstaina jäi. 27 reiän jälkeen juutti oli peräti 17 alle parin. Cooke-kentän vaikeammalla takaysillä hänenkin tahtinsa hidastui, ja viikonlopulle hän lähtee tuloksella -16 (61-67).

Todellisessa liidossa Helligkilde oli etuysin neljälle viimeisellä reiällä, jotka hän pelasi viisi alle parin. Seitsemännellä reiällä hän teki holarin ja sai siitä palkinnoksi Yamahan yli 20 000 euron arvoisen moottoripyörän.

Matkaa lyönnissä oli 151 metriä ja mailana rautakasi. Lippu oli vasemmassa kulmassa.

Lipun paikka tänään oli helppo, ja juttelimme aamulla kämppäkaverini Oliver Hundebøllin kanssa, että kukahan tekee tänään holarin. Pallo tuli alas neljä metriä lipusta vasemmalla, kolme metriä vajaana ja kieri kuppiin. Melkein täydellinen golflyönti”, Helligkilde kuvaili lyöntiä.

Kyseessä on 24-vuotiaan uran neljäs holari. 

”Aion vain pitää hauskaa, nauttia elämästä ja golfista sekä tehdä oman juttuni ja pelata tilastollisesti fiksua peliä”, hän kertoi viikonlopun suunnitelmakseen.

Kisan voittajalle on luvassa 32 000 euron palkintoshekki, joten Suomen-matkasta voi olla tulossa hänelle todella kannattava.

Viikonloppuun hän lähtee kolmen lyönnin johdossa. Toista sijaa jakavat Englannin Todd Clements ja Ruotsin Jesper Kennegard (-13). Hundebøll on neljäntenä tuloksella -12.

Huomenna pelaajat lähetetään matkaan poikkeuksellisesti kahdelta tiiltä klo 9. Näin pyritään välttämään pelaaminen sateessa, jonka on ennustettu alkavan Vierumäellä iltapäivällä kolmen neljän aikaan.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa