Hyppää sisältöön

Heille Mikko Korhosen rahasto jakaa tukea ensi vuonna – päättyneen kauden stipendiaatit osuivat nappiin

Oliver Lindell

Mikko Korhosen perustama The 59 Fund jakaa ensi vuonna tukea seitsemällä nuorelle ammattilaiselle yhteensä 36 000 euroa.

Jos katsoo menestyksen valossa, Mikko Korhosen perustaman The 59 Fundin stipendiaatti valinnat menivät päättyneellä kaudella nappiin.

Golfin Edistämissäätiön alla toimiva rahasto jakoi tukea Matilda Castrénille, Sami Välimäelle ja Oliver Lindellille, jotka kaikki pelasivat loistavan kauden.

Välimäki teki monessa mielessä suomalaista golfhistoriaa, Castrén otti paikkansa maailman kärkipelaajien joukossa LPGA-kiertueella ja Lindell pelasi ranking-sijoituksensa perusteella uransa parhaan kauden Challenge Tourilla.

Tänään The 59 Fund julkaisi tiedon siitä, keille se jakaa tukea ensi vuonna. Yhteensä 36 000 euron tuki jakautuu nyt seitsemälle nuorelle ammattilaisgolfarile.

”Golfissa ammattilaiseksi päätyvät vain harvat. Syyt tähän ovat usein myös taloudelliset. Juuri ammattilaiseksi siirtyvät pelaajat tarvitsevat henkistä ja rahallista tukea päästäkseen seuraavalle tasolle ja pelaamaan ulkomaille. Pelaajan perhe ja lähipiiri ovat avainasemassa rahoittamassa harjoittelu- ja pelimatkoja, joita ilman ammattilaisura ei urkene. Itse olen kokenut urani aikana samaa epävarmuutta, mutta olen myös saanut tärkeää tukea omalta perheeltä ja uskolliselta lähipiiriltä. Siitä olen kiitollinen”, sanoo Mikko Korhonen tiedotteessa.

The 59 Fundissa kaikki rahastolle kertyneet varat ohjataan lyhentämättömänä golfareiden tukemiseen. Rahastoon voivat lahjoittaa varoja sekä yritykset, yhdistykset kuin yksityiset ihmisetkin. Rahaston kumppani on Mandatum Lifen varainhoito.

”On hienoa saada mukaan kotimainen kumppani, jonka osaamisesta hyötyvät myös ammattilaisuraansa aloittelevat golfarit”, Korhonen sanoo.

Välimäki ei loistavasti sujuneen kauden jälkeen tukea enää tarvitse, mutta viimevuotisista tuen saajista jatkavat Lindell ja Castrén. Molemmat saavat 6 000 euron stipendin. Saman verran lohkesi tuhkea Ladies European Tourilla rankingin viideneksi sijoittunut Sanna Nuutinen ja LETAS-rankingin voittanut Tiia Koivisto.

4 000 euron  stipendin saajat ovat Matias Honkala, Alex Hietala ja Juuso Kahlos, jotka pelaavat Nordic Leaguealla.

Tuen saajat päättää Suomen Golfin Edistämissäätiö, jolle esityksen tuen saajista tekee Korhonen. Hän tekee esityslistan rahaston hallituskunnan suositusten perusteella.

Hallituskuntaan kuuluvat golfvalmentaja Timo Rauhala, Suomen Golfliiton Juha Juvonen, Suomen Golfjohtajat ry:n ja Suomen Golfkentät ry:n toiminnanjohtaja Antti Hiltunen, Piltz Selänne Golf Academyn Mika Sandell, PGA:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso ja entinen huippupelaaja Mikko Ilonen.

Etsi luettavaa