Hyppää sisältöön

”The Heat is on” – tunnelmia Ryder Cupista

Jutun kirjoittaja USA-fanien syleilyssä.

Satu Eckhardt työskentelee Ryder Cupissa vapaaaehtoisena. Tässä hän kirjoittaa alkuviikon tapahtumista Pariisissa Le Nationalin kentällä.

Vapaaehtoishommani tällä Ryder Cupissa on olla Grandstand Marshall, Tee 1 eli valvon ykkösteen katsomossa tapahtumia.

Ykkösteen katsomoon mahtuu isohkon jäähallin verran katsojia.

Ykkösteen katsomoon mahtuu isohkon jäähallin verran katsojia.

Satu Echardt

Pääkatsomo on valtava rakennelma, johon mahtuu lähes valtavasti katsojia. Lisäkatsomot vippialueineen sekä 18 väylän päätösviheriö yhdistyvät samaan
pääkatsomorakennelmaan, joten istumassa on lähes 7000 katsojaa kerrallaan.

Olen valinnut iltapäivä työvuorot, niin aamupäivät kuluvat pelejä seuraten. Maanantaina hain virkavaatteeni ja kulkulupani. Kenttä oli hiljainen, mutta joka puolella oli vipinää ja kuhinaa. Kaikki näytti valmiilta, mutta kenttää huollettiin ja kaikkea viimesteltiin huippukuntoon. La National -kenttä on sanoinkuvaamattoman kaunis kenttä isoine vesiesteineen ja huolitelluine väylineen

Tiistaina oli ensimmäinen varsinainen työpäiväni ja tapasin tiimipäällikön ja muut avustajat, joiden kanssa teen yhteistyötä. Kävimme tehtävät ja
vastuualueet lävitse. Sitten alkoikin julkkisten oma Ryder Cup.

USA:n entinen ulkoministeri Condoleezza Rice ja surffausmestari Kelly Slater pelasivat julkkisten Ryder Cupissa.

USA:n entinen ulkoministeri Condoleezza Rice ja surffausmestari Kelly Slater pelasivat julkkisten Ryder Cupissa.

Getty Images

Julkkiksia lähti pelaamaan ykköstiiltä, joukossa mm. Kurt Russel ja Samuel L. Jackson , Condoleezza Rice, John McEnroe jne. Yleisöä oli reippaasti paikalla, mutta vielä ei ollut mitään tungosta, joten työni oli vielä varsin vaivatonta.

Keskiviikko oli ainoa vapaapäiväni Ryder Cup -viikolla. Kummatkin joukkueet olivat saapuneet täysilukuisina harjoittelemaan kentälle, joten päivä vierähti pelejä seuratessa. Tunnelma oli erittäin välitön ja leppoisa. Pelurit jakoivat nimikirjoituksia ja naurattivat yleisöä.

Kannustuslauluja laulettiin ja erilaisia joukkueasuja näkyi siellä täällä. Iltapäivällä pelattiin vielä Junior Ryder Cupin ystävyysottelu kuudella reiällä. Juniorit olivat aiemmin pelanneet Pariisin Disneyland -kentällä täyden kisan, ja USA oli niukasti vienyt voiton.

Yleisöä piknik-pöytien äärellä.

Yleisöä piknik-pöytien äärellä.

Satu Echardt

La National on kylpenyt täydessä auringonpaisteessa yli  20 asteen lämmössä koko alkuviikon. Itä- ja länsipaviljongit ovat massiivisia kompleksejä, mistä löytyy
erilaisia ruokarekkoja ja piknic-pöytiä.

Muinoin jollakin vaatemerkillä ollut yksinoikeus Ryder Cup -logoon vaatetuksessa. Nyt ovat kaikki mahdolliset vaatemerkit saaneet tuoda myyntiin omat golfvaatteensa logolla  varustettuna. Kauppa se on mikä kannattaa, kun päivittäin käy noin 60 000 henkilöä tapahtumassa, ja kaikkihan haluavat jonkin muiston mukaansa.

Tänään torstaina oli vuorossa joukkueitten harjoituskierrokset ja entisten kapteenien ottelu pelattiin iltapäivällä. Avajaisissa puolestaan kerrottiin aamun ensimmäisten ottelujen miehitys.

On tulossa erittäin jännittävä viikko!

SATU ECKHARDT

Etsi luettavaa