Hyppää sisältöön

Hazeltine haastaa pelaajat pituudellaan

Ryder Cup pelataan Amerikan koillisosassa sijaitsevassa Minnesotan osavaltiossa. Kisakenttä Hazeltine National on isännöinyt major-kilpailua aikaisemminkin.

Hazeltine National isännöi PGA Championshipiä vuosina 2002 ja 2009. Molemmilla kerroilla kilpailun voitti suuri yllättäjä, ensin Rich Beem ja sitten Y.E.Yang. Tiger Woods jäi kilpailun loppuratkaisussa toiseksi molempina vuosina. 

Vuonna 2009 PGA Championshipin tuloslistalla nähtiin myös paljon tämän vuoden Ryder Cup -joukkueen pelaajia. Kärkikymmenikkössä näyttää siltä, että kenttä on tuttu ainakin Euroopan joukkueen kärkipelaajille. Rory McIlroy ja Lee Westwood sijoittuivat kilpailussa kolmanneksi. Henrik Stenson ja Martin Kaymer jakoivat kuudetta sijaa. Amerikan joukkueesta Dustin Johnson ja Zach Johnson jakoivat kymmenettä sijaa. 

PGA Championshipin tuloslistoja katsoessa voi todeta ettei kenttä suosi tietyn tyyppistä pelaajaa. Kärjen lähelle mahtui pitkälyöntisiä pelaajia, mutta myös enemmän lyöntivarmuudesta tunnettuja ammattilaisia. Siitä huolimatta kentän pituus tulee ottaa huomioon. Seitsemän vuotta sitten Hazeltine oli kaikkien aikojen pisin major-kenttä. Silloin kenttä pelattiin peräti 7 017 metrin pituisena. Vaikka kärkikymmenikössä ei ollut pelkästään pommittajia, tiipaikoilla pitää tarttua draiveriin tavallista useammin. 

Hazeltine Nationalin kymmenes reikä.

Hazeltine Nationalin kymmenes reikä.

GettyImages

Voi olla, että Hazeltine National valittiin vastaukseksi Euroopan joukkueen loistavalle puttaamiselle. Hazeltinessa ei nähdä pelkkää birdie-tulitusta, vaan enemmänkin haastavaa peliä ja reikiä tullaan voittamaan myös pareilla. Vaikealla kentällä pallonlyöminen nousee aina suurempaan rooliin, koska parin pelastaminen ei onnistu, jos lyönnit päätyvät vääriin paikkoihin. 

Ryder Cup pelataan perjantaista sunnuntaihin ja Euroopan joukkue hakee jo neljättä peräkkäistä voittoa.


Seuraa Ryder Cupia suomeksi selostettuna

Aika: pe 30.9. klo 15:30 – 2:30 | Kanava: Viasat Urheilu

Aika: la 1.10. klo 15:30 – 2:30 | Kanava: Viasat Urheilu

Aika: su 2.10. klo 19:00 – 1:30 | Kanava: Viasat Jääkiekko


 

Etsi luettavaa