Hyppää sisältöön

Havaijilla epäreilu jako – kyltymättömästi vauhtia jahtaavan Brysonin pelikaveri jää järjettömän kauas taakse avauksissa

Bredon Toddia ei käy kateeksi

Bryson DeChambeau kertoi Havaijin-kisan ala, mikä on hänelle riittävä pallonlähtönopeus kilpailuissa. ”Tiedemiehen” torstain pelikaverille Brendon Toddille nykyisessäkin tasossa on sulattelemista.

Bryson DeChambeau aloittaa tänään kisaamisen vuoden 2021 puolella, kun PGA Tourin viime vuoden voittajat kohtaavat toisensa Havaijilla.

Joulutauon Bryson on käyttänyt hyväkseen treenaamalla ahkerasti – etenkin vauhtia! Ensin sosiaalisessa mediassa levisi video, jossa DeChambeau harjoittelee yhdessä pituuslyönnin maailmanmestarin Kyle Birkshiren kanssa valmentaja Chris Comon Dallasissa sijaitsevan kodin olohuoneeseen viritettyyn lyöntiverkkoon.

Aivan joulun alla ”Tiedemies” julkaisi Instagramissa tämän Cobran mainosvideon, jossa hän takoo draiverilla niin kovaa, että pallo irtoaa lavasta yli 206 mph:n nopeudella.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Bryson DeChambeau (@brysondechambeau) jakama julkaisu

Havaijin-kilpailun alla DeChambeau kertoi mietteitään Golf Channelille, ja kiinnostuksen kohteena oli mikäpä muukaan kuin pitkälle lyöminen.

Haastattelussa hän sanoi olevansa tyytyväinen, mikäli saisi pallon lähtönopeuden asettumaan 207–210 mph:n väliin kilpailuissa. 

Vaikka harjoittelutilanteissa DeChambeau on jo tavoitteensa kynnyksellä, kilpailutilanteessa hän on edelleen kaukana siitä. Tätä nykyä DeChambeaun pallon lähtönopeuden kisakeskiarvo on karvan verran yli 192 mph.

Hakee mallia Berkshirestä

Matkaa tavoitteeseen on 15 mailia tunnissa, mutta DeChambeau uskoo sen olevan saavutettavissa.

Sen vuoksi hän halusi treenata juuri Berkshiren kanssa, jonka pallon lähtönopeus draivissa lähentelee 230:aa.

”Painan hieman enemmän kuin hän, mutta hän on minua paljon nopeampi”, DeChambeau vertasi itseään Berkshireen.

”On mielenkiintoista, kun on joku, jota voin katsoa ylöspäin saavuttaakseni lisää vauhtia sen sijaan, että olisi tyytyväinen siihen, että minulla on jo kiertueen pisimmät lyönnit. Haluan päästä Kylen tasolle”, hän totesi.

Maanantaina Havaijilla DeChambeau kertoi lyöneensä rangella 211 mph:n draivin ja harjoituskierroksella 205 mph:n avauksen.

Kisasuorituksissa olenaista on kuitenkin myös se, että pallo pysyy pelissä. Tällä videolla Brysonin pallon lähtönopeus on 195 mph ja svingikin näyttää hallitummalta kuin ylhäällä näkyvissä rykäisyissä, joissa hän haki ainoastaan vauhtia ja pituutta.

Harjoituskierroksen tiimellyksessä irtosi myös muutama tipsi pelikaverille, kuinka vauhtia kerrytetään mailanpäähän.

Epäreilu jako

Kilpailun avauskierroksen DeChambeau pelaa Brendon Toddin parina. Toddille voi tulla Havaijilla Brysonin seurassa koti-ikävä, sillä hän kuuluu kiertueen lyhytlyöntisimpien pelaajien joukkoon.

Esimerkiksi kuluvalla kaudella DeChambeau on lyönyt keskimäärin noin 56 metriä pidemmälle kuin Todd, jonka draivien keskiarvo on ollut ”vain” 251 metriä (Brysonin avauksien keskiarvo on ollut tällä kaudella 307 metriä). Eroa voi pitää tällä tasolla käsittämättömän suurena.

Kierroksella tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kun DeChambeau lyö lähestymistä wedgellä, Toddilla on kädessä pitkä rauta.

Toddin kurmoottamisen sijaan DeChambeaulla on kuitenkin mielessä ennätyksien tekeminen. Havaijilla palloa lyödään hyvien rullien ansiosta todella pitkälle.

Pisimmän avauksen Plantation-kentällä on lyönyt Davis Love III, jonka draivi kantoi vuonna 2004 päätösreiällä peräti 476 jaardia eli 429 metriä.

”Jos olen rehellinen, niin se (ennätyksen rikkominen) olisi erittäin hauskaa”, DeChambeau myönsi Golf Channelille.

Kilpailun lähtöajat

Etsi luettavaa