Hyppää sisältöön

Hattulan Herruus Roope Kakon tavoitteena ennen pääkiertueen karsintaa: ”Puttianalyysi antoi näkymää viheriöpelin parantamiseen”

Roope Kakolle Hattulan Herruus toimii kenraaliharjoituksena ennen marraskuun alussa pelattavia DP World Tourin toisia karsintoja. KUVA: Teemu Tyry / Hattula Golf

Roope Kakko tähdittää kotimaisen kauden päätöskilpailuksi tarkoitettua, ensimmäistä kertaa järjestettävää Hattulan Herruutta. Kisaan otetaan mukaan 60 ammattilaista ja amatööriä, joista finaalivaiheeseen selviää yhteensä vähintään 12 parasta.

Hattula Golfin lisäksi Paltamo Golfia ja Kajaanin Golfia isännöivä Reijo ”Retsi” Riihimäki järjestää viikon päästä lauantaina (14.10) kilpailun, josta on tarkoitus tehdä kotimaisille huipuille ja sellaisiksi tähtääville perinne kauden päätteeksi.

Hattula Golfin 9-reikäisen kentän on suunnitellut Kosti Kuronen. Golfkeskus hengittää ympärivuotisesti, sillä tilavassa klubirakennuksessa on kaksi simulaattoria, neljä lyöntipaikkaa, sekä hyvin varustettu välinemyymälä. KUVA: LASSI PEKKA TILANDER

”Hattulassa on pelattu golfia vuodesta 2003. Kenttä on hienossa kunnossa, kausi jatkuu lumentuloon asti. Kotimaisten huippujen kanssa todettiin, että lokakuullekin on syytä mahduttaa kilpailut”, Riihimäki kertoo.

Riihimäki puhuu kokemuksen syvällä rintaäänellä, sillä Paltamo Open on pelattu jo 14 kertaa. Finnish Tourin osakilpailu se on ollut toistakymmentä kertaa, Nordic Leaguen kisa Paltamossa oli kertaalleen, silloin potissa oli 40 000 €.

”Hattulan Herruudessa palkintorahat ammattilaisille ja lahjakortit amatööreille kerätään osallistumismaksuista.”

”Hattula Golf tarjoaa kentän, huolehtii järjestelyistä ja kiertopalkinnosta, joka on tavanomaista arvokkaampi. Voittaja saa haltuunsa Hopeajalosteen komean palkintopystin vuoden ajaksi”, Riihimäki jatkaa.

”Puttianalyysi kertoi totuuden”

Roope Kakko pelasi Challenge Tourilla kauden aikana 14 kisaa. Paras sijoitus oli kuudes, pistelistalla hän on 96.

Roope Kakko on pelannut pääkiertueella 125 kilpailua, Challenge Tourilla kisojen määrä on peräti 255.
KUVA: TOMI NATRI

”Ihan hyvän startin sain kauteen. Ei se vaan puhjennut kukkaan, vaikka osasia oli. Puttipeli jarrutteli menestystä, se on kylmä fakta. Jotenkin vaan tunnen sisälläni asian niinkin, että jos saisin spooniin paremman kontrollin, se toisi puttiinkin positiivisuutta. Henkimaailman juttujakin nämä ovat”, Kakko filosofoi.

Karua faktaa hän sai puttaamisestaan käytyään kauden loppuvaiheilla Suomen kokeneimpien koutseihin lukeutuvan Timo Karvisen puttianalyysissä.

”Oli kyllä hyödyllinen visiitti. SAM PuttLab antaa valtavasti faktaa ja osaltani kylmiä lukuja. Puttini toistettavuus oli huonolla tasolla. Pallo lähtee heikolla prosentilla oikeaan linjaan.”

”Iloinen asia on kuitenkin se, että sain käsityksen kehitettävistä asioista, myös monia hyviä harjoitteita, jotka tilannetta toivottavasti parantavat.”

Hattulassa 41-vuotias konkari ei ole pelannut.

”Hattulan Herruus on kisan nimenä kutsuva. Kisa osuu kohdallani hyvään kohtaan osana valmistautumista DP World Tourin toiseen karsintavaiheeseen. Motivaatio menestyä on korkealla senkin johdosta, että karsintoihin osallistuminen on kallista. Voittoa ja ykkösrahoja lähden tietysti tavoittelemaan”, Kakko yksinkertaistaa.

DP World Tourin karsintoihin hän on osallistunut reilusti toistakymmentä kertaa. Toistaiseksi vain vuosi 2010 on tuottanut paikan pääkiertueelle.

”Erittäin hyvää onnistumista kahden viimeisen vaiheen selvittäminen ja kortin saaminen edellyttää. Se on kuitenkin täysin mahdollista.”

”Mukava bonus on sekin, että Golfliitto järjestää toiseen vaiheeseen selvinneille viikon leirin Kataloniassa. Vieläpä Infinitum Golfissa, jossa karsintafinaali pelataan”, Kakko iloitsee.

Hattulan Herruus 14.10

 • kilpailu on avoin ammattilaisgolffareille ja amatööreille.
 • mukaan otetaan 60 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
 • ammattilaisille on varattu 30 paikkaa, amatööreille samoin 30 paikkaa.
 • kilpailussa kaikki pelaavat samassa sarjassa.
 • ammattilaiset pelaavat tasoituksella 0, amatöörien tasoitus on 25 % omasta 18 reiän pelitasoituksesta
 • maksimi tasoitus on 15
 • kilpailu pelataan backtiiltä (valkoinen tii)
 • kilpailumaksu 150 €/pelaaja
 • kilpailumaksut menevät lyhentymättöminä palkintopottiin, joka on maksimissaan 9000 euroa.
 • ensimmäiselle yhdeksälle reiälle starttaavat kaikki 60 pelaajaa yhteislähtönä (15×4 ryhmissä).
 • 30 parasta sekä jaetut sijat jatkavat seuraavalle kierrokselle yhteislähtönä.
 • tulokset nollataan ja peli alkaa alusta noin 30 pelaajan kesken.
 • toisen kierroksen 8 parasta sekä jaetut sijat jatkavat viimeiselle yhdeksälle reiälle.
 • kolmannelle kierrokselle lähtee myös vähintään neljä parasta amatööriä.
 • tulokset nollataan ja viimeisellä yhdeksällä reiällä ratkaistaan Hattulan Herruus.
 • ammattilaiset pelaavat 7500 euron palkintopotista olettaen, että kilpailu on täynnä (60 pelaajaa)
 • amatööreistä palkitaan kolme parasta lahjakortein, ykkösen osuus on 750 € mikäli kisa täynnä

Hattula Herruus:

Ilmoittautumiset

Hattula Golf

Etsi luettavaa