Hyppää sisältöön

Hatton ja Fitzpatrick jatkavat kärjessä – McIlroy nousi huiman lopetuksen ansiosta harppauksin tulosluettelossa

Rory McIlroy kakkoslyönti 18. reiällä vieri aivan reiän vierestä. KUVA: GETTY IMAGES

Englantilaiset Tyrrell Hatton ja Matt Fitzpatrick johtavat DP World Tourin finaalia kilpailun puolessavälissä. Kaksikko johti kilpailua myös avauskierroksen jälkeen.

Tyrrell Hatton ja Matt Fitzpatrick ovat pelanneet kaksi ensimmäistä kierrosta DP World Tour Championshipissä tasavahvasti tuloksiin 65 ja 67. Kun Jumeirah Golf Estatesin Earth-kentän par on 72, tarkoittaa tämä sitä, että kisaa johtavan englantilaisduon kärkitulos on -12.

Kolmatta sijaa jakavat Ruotsin Alex Noren ja Espanjan Adri Arnaus ovat kolme lyöntiä perässä tuloksessa -9. Viidentenä olevat Jon Rahm ja Jorge Campillo (-8) täydentävät espanjalaisten vahvaa panosta kilpailussa.

Kiertueen kokonaiskilpailua johtava Rory McIlroy on yhdentenätoista. Mikäli tulokset pysyvät ennallaan, tarkoittaisi tämä sitä, että maailmanlistan ja FedEx Cupin ykkönen putoaisi rankingissa kakkoseksi ja Fitzpatrick juhlisi kiertueen kuninkaana.

Kilpailun on kuitenkin vasta puolivälissä, ja McIlroy sai taistelumoodin kierroksen lopussa pelattuaan kolme viimeistä reikää neljä alle parin. Hän on yhteistuloksessa -5 (71-68), eli seitsemän lyöntiä kärkeä perässä.

Päätöskierroksen McIlroy lopetti tyylillä eagleen, eikä albatrossikaan ollut kaukana, kuten alla olevalta videolta voi todeta. Rohkean draivin lisäksi McIlroy onnistui myös jatkolyönnissä.

”Melko keskinkertaista golfia ensimmäiset 33 reikää ja sitten jokin loksahti kohdalleen. Mikä ikinä se onkaan, minun täytyy pullottaa se viikonlopuksi”, McIlroy kuvaili kilpailuaan tähän asti.

McIlroy oli luonnollisesti tyytyväinen, että hän pääsi väkevän loppukirin ansiosta lähemmäksi kärkeä.

”Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka tämä perjantain loppu voisi olla avain johonkin, mitä voisi tapahtua seuraavan 36 reiän aikana”, McIlroy jatkoi.

Norenin lisäksi kärkikymmenikköön mahtuu toinenkin pohjoismaalainen pelaaja: Tanskan Rasmus Højgaard. Kahdeksantena oleva juutti on tuloksessa -6 (68-70).

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen





Etsi luettavaa